Celjski dom

Aktualno-politična novica
7. 5. 2019 - 10.05
 / BritOFF

1005

Dobro jutro, dober dan. Poslušate drugi jutranji BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent, v katerem prelistavamo lokalne novice.

RŠ letos praznuje 50 let, še deset več pa jih ima Celjski dom v Baški na Krku.

Izjava

Ker je še zgodaj, kopipejstamo: “Družba Celeia d. o. o. je samostojna pravna oseba s sedežem na Hrvaškem, ki ima poslovno enoto družbe v Sloveniji. Družbo Celeia d. o. o. Baška in njeno poslovno enoto v Celju je ustanovila Mestna občina Celje, ki je tudi njen edini družbenik. Glavna dejavnost družbe na lokaciji Celjskega doma v Baški na otoku Krku je izvajanje programov počitniških kolonij za zdravstveno in socialno ogrožene predšolske otroke in učence, šol v naravi za osnovne šole z območja Mestne občine Celje in letovanja ostalih ciljnih skupin, kot so športni klubi ter razna organizirana društva.” Konec kopipejsta.

Ne gre za prvo dokapitalizacijo družbe, ki si poleg objekta v Baški lasti še nastanitve na Golteh. Leta 2010 je mestna občina izvedla dokapitalizacijo v naravi v obliki prenosa določenih objektov v Barbarigi in Pinezićih na Celeio, a je njihovo lastništvo nejasno, saj so ob prenosu ugotovili, da je njihov pravi lastnik Javno podjetje Komunala Celje, ki pa ga že od leta 2001 ni v registrih. Zadnja leta se občina raje poslužuje klasične dokapitalizacije in poleg stalnega financiranja pripomore k nadaljnjemu obratovanju doma s 50 tisoč evri dodatnih sredstev letno.

 

0805

Papež Frančišek je včeraj, med svojim obiskom Sofije, vodil sestanek številnih bolgarskih verskih skupnosti. Sestanek, ki ga je odprl zbor z izvedbo znamenite pesmi We Are The World, pa je minil brez predstavnikov bolgarske pravoslavne cerkve. Papežu je sicer patriarh Neofit izrekel dobrodošlico, a so nato v bolgarski pravoslavni cerkvi prišli do sklepa, da se ne bodo aktivno udeleževali dogodkov, povezanih z obiskom Frančiška. Plovdivski metropolit Nikolaj je odločitev pojasnil z izjavo, da je ta obisk napad na pravoslavje.

Sindikat vojakov Slovenije želi sklic nujne seje odbora državnega zbora za obrambo o delu resornega ministra Karla Erjavca. V sindikatu pravijo, da so izgubili zaupanje v delo obrambnega ministra, kaplja čez rob pa je bila domnevno nezakonita razrešitev Mihe Škerbinca z mesta poveljnika sil Slovenske vojske minuli teden. Poleg tega v sindikatu pravijo, da Erjavec ni opravil domače naloge, kot mu je to naročil premier Marjan Šarec, in se s sindikatom ni pogovorjal o analizi za vrednotenje formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski, zaradi česar ta pozivajo poslance k vložitvi interpelacije zoper ministra.

Naj izkoristimo še to priložnost in vas povabimo danes od 16.00 dalje v Švicarijo nad park Tivoli, kjer bo potekal drugi dan diskurzivnega cikla aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Ob štirih je na sporedu predvolilno soočenje kandidatov za evroposlance o kulturni politiki EU, nato okroglica o pregonu gospodarskega kriminala in za konec še pogovor o fuzbalu z Matjažem Kekom.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness