FFOtirBritOFF

Aktualno-politična novica
16. 9. 2017 - 8.50
 / BritOFF

Poslanci islandske stranke Svetla prihodnost so zapustili vladajočo desno-sredinsko koalicijo, s čimer je slednja razpadla, premier Bjarni Benediktsson pa je pozval k predčasnim volitvam, manj kot leto dni po zadnjih parlamentarnih volitvah. Svetla prihodnost obtožuje predsednika vlade, da je namerno zakrival dejstvo, da je njegov oče poskusil doseči rehabilitacijo obsojenega pedofila in prijatelja Hjaltija Sigurjóna Haukssona prek posebne določbe v islandski zakonodaji, ki omogoča povrnitev nekaterih pravic nekdanjih obsojencev, če za njih prispejo tri pisna priporočila.

Grške oblasti so bile prisiljene v zaprtje številnih atenskih plaž, potem ko je prišlo do onesnaženja z mazutom ob potopitvi tankerja v tamkajšnji luki. V času nesreče je bilo na tankerju 2200 ton mazuta, goste tekočine, ki ostane pri frakcionirani destilaciji nafte, in 370 ton dizla, koliko se je razlilo iz 91 metrov dolgega tankerja preden so ga zavarovali pa še ni jasno. 

V St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri so po oprostitvi nekdanjega policaja Jasona Stockleyja, ki je bil na sojenju zaradi umora temnopoltega Anthonyja Lamarja Smitha, izbruhnili protesti. Tožilstvo je belopoltemu Stockleyu očitalo, da je potem, ko je  petkrat ustrelil neoboroženega Smitha, slednjemu podtaknil orožje v avto. Sodišče je zapisalo, da za takšno trditev in dovolj dokazov ter da je Stockley ravnal ustrezno proti domnevnemu preprodajalcu drog.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness