Hotel Didi

Aktualno-politična novica
7. 1. 2020 - 10.05
 / BritOFF

DESETA:

 

V prestolnici Prekmurja je pretekle praznike spremljalo sindikalno dogajanje v hotelu Diana, nekdaj družabnem središču Murske Sobote. Sindikat delavcev gostinstva in turizma je za četrtek napovedal stavko zaposlenih v hotelu Diana, a je vodstvo v zadnjem trenutku potegnilo asa iz rokava. Hotel namreč že dalj časa posluje zelo slabo, kar je privedlo do številnih neizplačanih plač, regresov in prispevkov.

Za in proti gradnji otroškega igrišča v Černelavcih
 / 15. 8. 2019

Družba Heta Asset Resolution, ki si lasti stavbo, je zaradi tega lansko leto načrtovala deložacijo podjetja in prodajo hotela. Vzrok za to je bila verjetno afera pri prodaji podjetja Hotel Diana. Današnja državna sekretarka v Uradu Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec je bojda nezakonito in z značilnostmi korupcije prodala podjetje Jasni Klepec. Gospe se trenutno pravdata na soboškem okrožnem sodišču.

Stanje se je spremenilo, ko je v lastništvo družbe Heta vstopil srbski poslovnež Miodrag Kostić, ki ima s hotelom Diana drugačne načrte. Tako se je direktor družbe Boštjan Serec po dolgotrajnih prošnjah končno sestal s predstavniki sindikata in jim obljubil odpravo vseh napak.

Izplačilo plač s povračili stroškov od 1. januarja 2020 bodo v podjetju opravili v skladu z zakonom. Prispevke za november 2019 bodo poravnali v dveh delih. Prvi del je bil plačan danes, drugi del pa bo plačan prihodnji teden. Preostali del regresa za letni dopust za leto 2019 pa bodo izplačali v štirih obrokih, prvega bodo izplačali februarja. Predstavniki sindikata so bili z obljubo zadovoljni, stavke tako v četrtek ne bo. Ob ponovnem zamujanju plač ste vabljeni na kavo ali čaj v hotel Diana.

 

OSMA:

 

Predsedniško-parlamentarne indonezijske volitve
 / 18. 4. 2019

Največja in četrta največja država po številu prebivalstva sta si ponovno skočili v lase na Južnokitajskem ali, bolje rečeno, Severnonatunskem morju. Indonezijski obrambni minister Prabowo Subianto Djojohadikusumo je namreč napovedal mobilizacijo ribičev, ki jih bodo z otoka Java premestili na Netunsko morje tik ob morsko mejo s Kitajsko. Seveda se jim bo pridružilo nekaj vojnega ladjevja - podrobnosti so strogo zaupna vojna tajna. Gre za odgovor na kitajsko kršenje ozemeljske, to je morske, suverenosti Indonezije, saj je prejšnji mesec mejo nezakonito preplulo vsaj 60 ribiških in vojaških ladij. Kitajska zadnja leta tudi sicer rada nagaja morskim sosedam. Lani, na primer, je kršila pomorsko suverenost Vietnama, leta 2016 pa je že preizkušala potrpljenje takratne indonezijske vlade. 

V Ugandi se ponovno zapleta volilna predkampanja Bobija Wina z rojstnim imenom Robert Kyagulanyi, popularnega pevca, ki se je prekvalificiral v vodjo ugandske opozicijske mladine. Uradna predvolilna kampanja se sicer še ni začela. To je bil tudi razlog, zakaj so Wina na prvem predvolilnem shodu aretirali, saj naj bi organiziral neprijavljen in nezakonit shod. Rdeča baretka, ki jo navadno nosi pop politik, tokrat, kot kaže, ni bila sporna, kljub temu da je prepovedana. Bobi Wine je pred dvema letoma postal član parlamenta in s tem trn v peti ugandskemu predsedniku Yoweriju Museveniju , ki opravlja svojo funkcijo že več kot trideset let. 

Kakšne so rešitve, ki jih v teh dneh najpogosteje v manj kot 140 znakih ponujajo Janez Janša in SDS kompanija?
 / 23. 3. 2016

Nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke Zvonko Lah se je zgrda naučil, da z SDS-om ne gre češenj zobati, še manj pa podpisovati bianco zavezo. Stranka je namreč na socialnem omrežju Twitter objavila, da ji bo moral Lah vrniti več kot pet tisoč evrov. Po tem ko je bil leta 2014 izvoljen za poslanca na listi SDS, je Lah dve leti kasneje zapustil poslansko skupino in se čez čas pridružil poslanski skupini NSi. To v slovenskem političnem prostoru seveda ni redkost, a tako imenovani slovenski demokrati so se pripravili. Vsi kandidati so podpisali zavezo, da bodo ob izstopu vrnili finance, ki jih je stranka namenila njihovi kampanji. Pravnomočne odločbe višjega sodišča Lah za razliko od janšistične stranke še ni dobil, a je že napovedal, da se bo pritožil na vrhovno sodišče. Podobna sodba še čaka Andreja Čuša, ki je leta 2016 izstopil iz SDS-a, kasneje pa prevzel in preimenoval stranko svojega očeta v Listo Andreja Čuša in Zeleni Slovenije.  

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness