Kaj pa BritOFF

Oddaja
25. 12. 2016 - 9.30
 / BritOFF

Burundijski vrhovni državni tožilec Sylvestre Nyandwi je sporočil prekinitev preiskav enajstim nevladnim organizacijam, ki so bile obtožene podpiranja protestov proti predsedniku države Pierru Nkurunzizi, ko je ta leta 2015 kandidiral in osvojil že tretji mandat na čelu vzhodnoafriške države. S to odločitvijo je efektivno vsaj zaenkrat ponovno omogočeno delovanje omenjenim organizacijam, Nkuruzizi se aktualni mandat izteče leta 2020.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je odpovedal obisk pri ukraijniskem kolegu Volodimiru Grojsmanu, potem ko je Ukrajina na petkovem glasovanju podprla resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov, ki obsoja izraelsko politiko gradnje naselij na palestinskih ozemljih. Izraelsko zunanje ministrstvo je pred tem že odpoklicalo veleposlanika iz predlagateljic resolucije, Senegala in Nove Zelandije, proti katerima je še napovedalo sankcije.

Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je napovedal odkup deleža madžarskega energetskega podjetja MOL v hrvaški naftni firmi INA. Odločitev je podal javnosti na predbožični večer, potem ko je arbitražno sodišče v Ženevi presodilo, da pogodba iz leta 2009, ko je vlada takratnega premierja Iva Sanaderja MOL-u ob prodaji 47-odstotnega deleža predala tudi upravljaljske pravice, ni bila posledica podkupovanja. Sanader je bil sicer v tej zadevi že pravomočno obsojen, ker naj bi od prejel 10 milijonov evrov podkupnine od šefa uprave MOL-a Zsolta Hernadija, a je bila ta sodba zaradi proceduralnih napak naknadno razveljavljena.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.