Kaj ti bo bankomat, če maš kolo

Aktualno-politična novica
19. 3. 2019 - 10.05
 / BritOFF

1005

Dobro jutro, dober dan. Torek je. Poslušate lokalni BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Danes se odpravljamo v občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah, krajše SAVSG, kjer NKBM ali Nova kreditna banka ne bo umaknila edinega bankomata v občini. Kraj Vitomarci, kjer je vir gotovine za celotno občino, se bo tako zaenkrat izognil racionalizaciji bančnega poslovanja, ki je prizadela več manjših krajev, praviloma v obliki zapiranja poslovalnic, v čemer kraljuje sicer večja, Nova ljubljanska banka. Županja Darja Vudler je za Pomurski dnevnik dejala:

Izjava

Ob nenadni napovedi NKBM so občani zbrali v nekaj dneh 230 podpisov, mogoče pa je banko premamila ponudba zastonj oglaševanja v občinskih glasilih.

Izjava

 

0805

Danes bo izvršilni odbor Demokratične stranke upokojencev Slovenije odločal o potrditvi Igorja Šoltesa za kandidata stranke na prihajajočih evropskih volitvah. Aktualni evroposlanec DeSUS-a Ivo Vajgl odhaja v pokoj, Šoltes pa je brez stranke, potem ko je že dolgo tega nehala delovati stranka Verjamem, za katero se zdi, da je imela le en cilj, to je spraviti Šoltesa v Bruselj.

Francoska vlada je po ponovnih protestih in izgredih tako imenovanih rumenih jopičev odstavila načelnika pariške policije in za vse vikende poslej prepovedala demonstracije na aveniji Champs-Elysees. Zaradi 18. zaporednega vikenda protestov je bil predsednik Emmanuel Macron tudi primoran prekiniti smučarski oddih.

V pozabljenem kotičku Francije, v Novi Kaledoniji, se je začela stavka javnega sektorja. 300 delavcev se je zbralo pred tamkajšnjim kongresom in pozivalo k 20-odstotnemu povišanju plač. Kot pravijo, bi s tem izničili 20-odstotno podražitev življenjskih potrebščin v zadnjem desetletju.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.