Koper ali Kongo

Aktualno-politična novica
28. 5. 2019 - 10.05
 / BritOFF

1005

Cenjeno poslušalstvo, če ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno. Vi pa poslušate drugi jutranji BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent, v katerem se posvečamo lokalnim novicam.

Kar ste slišali, je bil zvočni zapis videoposnetka spletnega portala Regional Obala, v katerem so zgroženo ugotovili, da sredi Kopra raste džungla! Džungla v obliki meter visoke trave. Zgroženi novinarji so zapisali, da so odgovore iskali pri Harveyju Normanu, Hoferju, komunalnem podjetju Marjetica in mestni občini, češ da nekdo zagotovo ne opravlja svojega dela.

Iz komunalnega podjetja so sporočili, da res zamujajo s košnjo na določenih mestih v Kopru zaradi deževnega vremena, a da dvometrski pas za nakupovalnim centrom ni njihova odgovornost.

V Harveyu Normanu so v odgovoru zapisali, da so za urejanje okolice svoje trgovine, pod kar spada tudi košnja trave, odgovorni sami, a da so v lanskem letu popolnoma prenovili notranjost trgovine, zato so se odločili, da letos spomladi osvežijo še njeno zunanjost. Citiramo: "Ker pa projekt vključuje več kot le košnjo trave, je bilo potrebnega nekoliko več planiranja, malce pa nam jo je zagodlo tudi vreme." Včeraj je bila trava nato vendarle pokošena. In svet je izgubil še 50 kvadratnih metrov Amazonskega pragozda na Primorskem.

 

0805

Izraelska vojska je potrdila navedbe sirske tiskovne agencije o zračnem napadu na sirsko vojsko na Golanski planoti. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da je bil napad zgolj odgovor na predhodno izstreljeno raketo v smeri izraelskega lovca s sirske strani in da Izrael ne bo toleriral kakršnekoli agresije. Dejstvo, da Izrael sam okupira dve tretjini omenjene planote, v njegovih očeh pač ni dejanje agresije. Izrael je v zadnjih letih že večkrat izvedel zračne napade na Sirijo, kot razlog pa ponavadi navedel nekaj nekaj Iran bla bla bla.

Zvoki zračnih siren so danes zjutraj prebudili tudi prebivalce severnega, to je večinsko srbskega dela Kosovske Mitrovice. Ne, ni šlo za zračni napad, pač pa naj bi v mestu posredovala specialna policija Kosova, ki pravi, da je bila tam zgolj po službeni dolžnosti, saj je izvedla racijo nad domnevno kriminalno mrežo. Sirene so sledile le dan po nagovoru srbskega predsednika v parlamentu v Beogradu, kjer je v predstavi za medije dejal zgolj in samo tisto, kar se ve že dvajset let, in sicer, da Srbija ne nadzoruje ozemlja Kosova.

Avstrijski parlament je izglasoval nezaupnico kanclerju Sebastianu Kurzu in tako odprl vrata za predčasne volitve. Tako imenovana afera Ibizagate, ki je očrnila vladne partnerje iz vrst svobodnjakov, je tako odnesla še celotno vlado, kar pa niso nujno slabe novice za Kurza. 32-letnik bo na predčasnih volitvah imel možnost še utrditi moč, saj si lahko obeta glasove razočaranih volivcev skrajne desnice. To potrjujejo že izidi nedeljskih evropskih volitev, na katerih je njegova Ljudska stranka osvojila 35 odstotkov vseh glasov.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.