Kurentovanje

Aktualno-politična novica
26. 2. 2019 - 10.05
 / BritOFF

1005

Dobro jutro, dober dan. Poslušate drugi jutranji BritOFF aktualnopolitične redakcije. Poslušate lokalni BritOFF. Še malo pa bo pust. Danes pozornost usmerjamo v Markovce pri Ptuju, kjer krožišče krasi kip kurenta. Prisluhnimo drugi izredni seji občinskega sveta, ki je potekala 13. februarja. Prva točka, imenovanje organov in delovnih teles je potekalo tekoče do glasovanja o urednici občinskega glasila List iz Markovcev. Zvonko Črešnik, predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Izjava

Župan Milan Gabrovec, ki je konec leta 2018 osvojil drugi županski mandat v Markovcih, je tudi sam javno podprl trenutno urednico Pukšič, saj meni, da je sodelovanje z županom ključni del urednikovanja. Nasprotno stališče je zavzel predlagatelj Alenke Domanjko Rožanc, svetnik Gregor Zmazek.

Izjava

Župan Gabrovec, ki je mimogrede bil izvoljen na listi nekdaj največje slovenske stranke, Liberalne demokracije Slovenije, v svetu pa ima LDS tudi največ sedežev, je nato dal oba predloga na glasovanje.

Izjava

S šestimi glasovi za in petimi proti je urednikovanje Lista iz Markovcev prevzela Alenka Domanjko Rožanc.

Izjava

 

0805

Predsednik Irana Hasan Rouhani naj ne bi nameraval sprejeti odstopa zunanjega ministra Mohameda Džavada Zarifa, ki ga je ta javnosti najavil kar na Instagramu. Razlogi za Zarifovo odločitev niso znani, bi pa njegov odhod še dodatno omajal že tako krhek iranski jedrski sporazum, ki ga je uspešno sklenil z globalnimi velesilami, a so ZDA od njega naknadno odstopile.

Pakistanska vojska je prek družabnih omrežij podala novico, da je indijsko letalstvo kršilo zračni prostor in izvedlo napad, za katerega pa pakistanske oblasti pravijo, da ni povzročil nobene materialne škode. Indija trdi nasprotno, da je bil cilj uspešno dosežen in naj bi bilo ubitih več pripadnikov teroristične organizacije, ki je po podatkih indijske obveščevalne službe načrtovala nove napade v indijskem delu Kašmirja.

Luka Dončić se je vrnil na parket po lažji poškodbi gležnja, zaradi katere je bil primoran izpustiti dve tekmi, in takoj zablestel. Donke je v 33 minutah prispeval skoraj četvorni dvojček v porazu proti Los Angeles Clippersom - 28 točk, 10 asistenc, 10 skokov in … 9 izgubljenih žog.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness