Menjam evre za vajbe

Aktualno-politična novica
12. 2. 2019 - 10.05
 / BritOFF

1005

Dobro jutro, dober dan. Poslušate drugi jutranji BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Kot vsak torek ob desetih vam tudi danes prinašamo lokalne novice iz Slovenije.

Minuli torek sta se za isto mizo usedla aktualni koprski župan Aleš Bržan in njegov predhodnik Boris Popovič. Na novinarski konferenci sta se srečala v Centru izobilja, neke vrste izmenjevalnici na koprskem Prešernovem trgu, kjer namesto z evri trgujejo s tako imenovanimi vajbi. Z woke centrom upravlja Joshua Andrej Brilly, ki je po lastnih besedah nekdaj imel uspešno kariero in denar, pa je tega raje razdelil in zamenjal za vajbe.

Izjava

Vidno zmedena gosta sta z mešanimi odzivi sprejela poziv k sodelovanju. Spomnimo, da je minuli torek v zraku še visela pritožba Borisa Popoviča na upravnem sodišču, kjer je zahteval razveljavitev rezultatov in ponovno štetje glasov. V tem ozračju je Popovič dejal, da nima namena sodelovati z Bržanom, ta pa je odgovoril, da je že pred volitvami povedal, da si želi sodelovanja, citiramo: “Če je to zdaj ta korak, ga pozdravljam, a z razumno mero previdnosti."

Dva dni pozneje je upravno sodišče dokončno zavrnilo pritožbo nekdanjega župana, češ da ni razloga za ponovno štetje, kljub zgolj 17 glasovom razlike med kandidatoma. Popovič je tako bržkone zaključil s pritožbami in se po šestnajstih letih poslavlja od županske funkcije.

 

0805

Dobro jutro vsem razen Antoniu Tajaniju. Predsednik Evropskega parlamenta se je sinoči opravičil za izrečeni poziv “Živel Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija”, s katerim je pozdravil prisotne v Bazovici na slovesnosti v spomin žrtev fojb in eksodusa Italijanov. Kot pravi, je bil narobe razumljen in je pravzaprav želel posredovati zgolj sporočilu miru.

Tovarna Magna v občini Hoče-Slivnica več kot očitno ne bo zagnala proizvodnje ta teden, kot je bilo prvotno predvideno. Razlog tiči v dejstvu, da še vedno nimajo pravnomočnega okoljskega dovoljenja, saj okoljska organizacija ROVO trdi, da ne izpolnjujejo pogojev za dovoljenje, in napoveduje upravni spor. Ta bi začetek obratovanja lakirnice pomaknil še nekoliko v prihodnost, zaradi česar naj bi vodilni v podjetju že razmišljali o začasni selitvi predvidene proizvodnje nazaj čez mejo v Gradec.

Košarkarji Petrol Olimpije so v 19. krogu regionalne ABA lige ugnali Igokeo iz Laktašev z 92:69. Ljubljančani so tako prišli do šeste zmage v sezoni in se odlepili z dna lestvice. Tam je, tri kroge pred koncem sezone, ostala novomeška Krka, ki ji grozi ponovitev scenarija iz sezone 2017/2018, ko je zdrsnila v drugo ABA ligo. Če do tega ponovno pride, bo mesto krkašev naslednjo sezono bržkone prevzela Sixt Primorska, ki letos kraljuje v drugi ABA ligi.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness