Minus BritOFF

Aktualno-politična novica
10. 12. 2017 - 10.15
 / BritOFF

V ponedeljek bo zaradi maše in komemoracije za vojnega zločinca Slobodana Praljaka v Zagrebu veljal poseben prometni režim, za obiskovalce koncertne dvorana Vatroslav Lisinski pa bo prav tako omogočen zastonj javni prevoz z mestnimi avtobusi. Komemoracijo za pokojnega generala, obsojenega zločinov nad muslimanskim prebivalstvom v času vojne v BiH, organizira Hrvaški generalski zbor.

Vodja poslanske skupine zavezništva konzervativcev CDU-CSU v nemškem parlamentu Volker Kauder, je označil predlog predsednika socialdemokratov (SPD) Martin Schulza, ki je pozval k ustanovitvi 'Združenih držav Evrope' do leta 2025, nevaren za Evropsko unijo. Do Schulzeve ideje bolj povezane federacije EU, so zadržanost izrazili tudi nekateri preostali vidni člani CDU, ki se po propadu koalicijskih pogajanj, zdaj zanaša na ponovno vzpostavitev velike koalicije s SPD.

Pred bližajočimi se črnogorskimi predsedniškami volitvami, ki bodo na sporedu v prvi polovici 2018. Aktualni predsednik Filip Vujanović iz vladajoče DPS ne more ponovno kandidirati, v intervjuju za državno RTCG pa je izrazil prepričanje, da bi moral stolček zasesti predsednik stranke ter alfa in omega črnogorske politike, Milo Đukanović. Slednji je to funkcijo opravljal med letoma 1998 in 2002, pred in po tem pa je več mandatov deloval kot premier.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness