ripOFF

Aktualno-politična novica
18. 6. 2018 - 10.05
 / BritOFF

1005

Pozdravljeni v drugem jutranjem BritOFFu aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Poslušate Neuradni list.

Prvopodpisani član redakcije Antun Katalenić vlagam predlog o ukinitvi Neuradnega lista.

Neuradni list se je začel kot, citiramo: Štirinajstdnevnik, ki prestreza in prežvekuje osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Od 2007 do 2014 ga je pripravljal Lan Dečman.

Nazaj v življenje je bil prebujen po nekajletnem dremežu s strani nove generacije bolj ali manj uspešnih pravnikov APR-a v obliki jutranjega BritOFFa. Po dveh sezonah prvopodpisani podajam predlog, da ponedeljkov termin ob pet minut čez deseto dopoldansko zasede novi BritOFF.

Naslednji ponedeljek je dan državnosti, ponedeljek za tem pa julij in s tem je konec sezone jutranjcev 2017-2018. Ta predlog bo do nadaljnjega v javni razpravi, v primeru sprejema s strani redakcije pa se bo naslednja sezona jutranjcev začela z novo ponedeljkovo vsebino.

Neuradni list se bržkone poslavlja. Mogoče pa ga čez nekaj let pograbijo neki novi klinci. Do takrat pa hvala za pozornost in lep pozdrav.

Neuradni list smo pisali Zupan, Vitežnik, Lana in Antun.

 

0805

Ivan Duque je zmagovalec drugega kroga predsedniških volitev v Kolumbiji. Zaveznik nekdanjega predsednika Alvara Uribeja je osvojil 54 odstotkov glasov in tako premagal konkurenta Gustava Petra. Duque je že večkrat javno izrazil nestrinjanje z mirovnim sporazumom z gverilsko skupino FARC, njegova stranka Demokratični center pa prisega na načela družbenega konzervativizma in liberalizacije gospodarstva.

Sirska vlada sporoča, da je po šestih letih ponovno odprla železniško povezavo med Homsom in Tartusom. Tartus leži na obali Sredozemlja in ima tudi večje pristanišče. Za razliko od Homsa, ki je nekoliko bolj v notranjosti Sirije, se je obalno mesto izognilo oboroženim bojem med še trajajočo državljansko vojno.

Pa še ostale pristaniške novice: Turška tovorna ladja, v katero je včeraj začela vdirati voda v osrednjem Jadranu, se še drži na vodi in bo odpeljana v Trogir na popravilo, preden nadaljuje pot do končnega cilja v Kopru. V luko pa vsekakor prihaja famozna MSC Katrina, ki je marca burila duhove na obali z neznosnim hrupom.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness