Suspendirani tehnobritoff

Aktualno-politična novica
Nogometni stream
28. 12. 2017 - 10.05
 / BritOFF

ob 10.05

Dobro jutro. Prebirate zadnji tehnološki britoff leta 2017. Danes se spuščamo v suspendirane vode, Suspenzor je namreč nešportna oddaja o športu na Radiu Študent. In v športu se veliko denarja obrača na račun pravic za prenose tekem.

Združenje evropskih nogometnih zvez, vsem znano kot UEFA, je v Veliki Britaniji pridobilo sodno odredbo, ki ponudnikom dostopa do interneta nalaga realnočasovno blokiranje spletnih strani, ki streamajo prenos nogometnih tekem. Podobna sodna odredba v Veliki Britaniji sicer ni novost. Angleška Premier liga je namreč podobno sodno prepoved za blokiranje spletnih streamov oziroma prenosov uspela doseči že marca letos, prav tako pa so prepoved uspešno podaljšali. Sodna odredba, ki jo je prejela UEFA, bo veljala od 13. februarja do 26. maja 2018.

Spletne streame je sicer v EU težje zakonsko prepovedati kakor druge načine piratiziranja vsebin. Pri tej obliki piratstva je spletna stran, ki nudi pretok vsebin, posrednik do gostitelja vsebine, ki se nahaja drugje. Kot trdi spletni portal torrentFreak, ponudniki dostopa do interneta podobne sodne odredbe v drugih državah Evropske unije ne bi podprli. Situacija v Veliki Britaniji pa ima svoje specifike. Tako je na primer televizijska hiša Sky, ki si lasti pravice za prenos tekem Premier lige, tudi lastnica enega izmed večjih britanskih ponudnikov dostopa do interneta.

Druga specifična situacija za Veliko Britanijo je sobotna zatemnitev. V šestdesetih letih je nogometna zveza uspela doseči prepoved prenosov nogometnih tekem po televiziji, zato da bi narasel fizični obisk na stadionih. Zato na televiziji ob sobotah med 14:45 in 17:15 ni prenosov nogometnih tekem. To pa seveda ne velja za spletne prenose, ki jih je težje regulirati in nadzorovati.

Odredba, ki bo nogometnim zanesnjakom, ki svojo dnevno dozo nogometa dobijo prek piratskih spletnih prenosov, onemogočala oglede tekem, temelji na 97. členu Zakona o avtorskem pravu, načrtovanju in patentih. Britanci, ki bi kljub temu želeli spremljati streame, bodo najverjetneje morali poseči po storitvah VPN, ki uporabnikov internetni promet preusmerijo skozi drugo državo. Takšne storitve v EU še niso prepovedane.

Avtorsko pravo na področju digitalnih medijev je velik vir gneva med potrošniki in ustvarjalci digitalnih vsebin. Zato je tudi ena izmed tarč, s katero se spopadajo hekerji. Hekanje bo tudi tema današnjega Tehno klistirja, ki bo na sporedu danes v živo ob pol enih zjutraj na valovih RŠ. Vabljeni k poslušanju.

 

Ob 8-ih

Praznična zgodba se je zgodila na vzhodu Ukrajine, kjer so proruski uporniki in oblasti v Kijevu izmenjali ujetnike. Kijev se je izkazal za popustljivejšega, saj je izpustil 250 zapornikov, medtem ko so  jih separatisti izpustili 70. Izmenjava ujetnikov je del drugega mirovnega dogovora iz Minska iz leta 2015; zavezanost, ki sta jo strani potrdili 20. decembra letos. Prejšnja izmenjava ujetnikov je potekala pred več kot letom dni, strani pa sta si izmenjali 4 ujetnike. Vlada Združenih držav Amerike je sicer pred tednom napovedala vojaško pomoč v obliki orožja za Ukrajino. Rusija opozarja, da ZDA s tem spodbujajo novo prelivanje krvi.

Predsednik Južne Koreje Moon Jae-in je izjavil, da je sporazum med Južno Korejo in Japonsko iz leta 2015 o kompenzaciji za zločine Japonske med njeno kolonialno vladavino nad Korejo pred koncem druge svetovne vojne neustrezen, saj namreč naj ne bi vključeval želja žrtev spolnega dela, ki so ga bile prisiljene opravljati Korejke v času druge svetovne vojne. S sporazumom, ki ga je za korejsko stran podpisala Moonova predhodnica, se je Japonska zavezala k plačilu 1 milijarde jenov oziroma slabih 7,5 milijona evrov v dobrodelni fond za izplačilo žrtvam. Čeprav so v ta fond vključene tudi žrtve prisilnega spolnega dela, pa Japonska ne priznava potrebe po njihovi kompenzaciji, saj naj bi bila ta opravljena že leta 1965 z mirovnim sporazumom. Zato je Moon že kmalu po nastopu funkcije predsednika napovedal revizijo sporazuma.

Pravica je kot kača, ki piči samo tiste, ki so bosi.” S tem stavkom je skupina, poimenovana Ljudski borci, prevzela odgovornost za bombni napad na sodišče v Atenah, ki se je zgodil prejšnji petek. V izjavi za javnost so zapisali, da so si sodišče izbrali za tarčo, ker so sodniki podpirali varčevalne ukrepe in sodelovali s politiki, ki sprejemajo ukrepe po naročilu mednarodnih kreditojemalcev. Sodišče je med drugim potrdilo znižanje plač in pokojnin.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

ja Japonska in Južna Koreja imata kar nekaj neporavnanih računov. takrat mislim, da se je dogajalo kar veliko svinjarij. veliko poizkusov se je delalo na zapornikih. vem da sem enkrat oplazila eno knjigico z dokumentacijo poizkusov na telesih korejskih zapornikov v znanstvene namene.*

njeh. Atene.
“Pravica je kot kača, ki piči samo tiste, ki so bosi.”
(je rekel kdo? kdo je zadaj in je vrgel bombico? kaj pa če so na koncu neki infiltrirani ameriški kreteni uletel na sceno? al pa neki anarhistični britanci, ki nimajo blage veze? zanč sm vidla dva britanska pedra v Exarhiji. grki so včasih preveč dobri in naivni.)

takole bomo rekli, grki so vedno bili radi dramatični. in vsake toliko časa kaka bombica kje eksplodira (pred parimi leti je eksplodirala pred trgovinskim združenjem, blizu samega centra).
človek v ekonomski krizi, ko po eni strani gleda te debelušne evropske turiste, migrante ki spijo pozimi na tleh, narkomančke blizu centra, delovne kitajčke, brezdomce ki fehtajo za vsak evro in upokojenčke ki se jih vrže na cesto brez milosti - po drugi strani pa se ne zmore doumeti razkošja aristokratskih rodbin Atenčanov, od pravnikov, zdravnikov, politikov in ekonomistov, korupcije in poslovanja po vezah - in zgolj to, da ekplodira ena mala bombica ni nek velik rom pom pom. verjetno se večina policajev temu malo smeji, malo zavijejo z očmi in to je to.

Ne vem če ste poročali ... Free Irianna gibanje celotne mlade in angažirane populacije Aten?
evola>
https://medium.com/athenslivegr/a-young-woman-is-in-a-greek-jail-for-no-...

namreč morate vedeti, da Grki niso bili tako srečni kot mi v ex yu. poznam eno zgodbo od enega daljnega frenda. njegova mama je bila zagrizena komunistka. ko je prišla na oblast grčije vojaška hunta, so komuniste preganjali kot pse. njo so recimo lifrali na otok, imeli so par otokov na katere so deportirali komuniste. a la ... Ikaria je danes najbolj poznan.
in še več, ko se ji je rodil sine, ni smel v šolo. danes živi na otoku Amorgos in je manualni delavec - gradbinec. ampak baje opasan tipček. moja cimra v Amsterdamu se je napalila.

kužite?

baje da je bilo čist hudo. bi mogla it, ampak potem sem mal začorila doma na kavču. e jebi ga.
https://medium.com/athenslivegr/the-solidarity-concert-in-support-of-iri...

če hočte počt od smeha v lajfu, pol se začnite učit grško in se preselte v Grčijo al pa vsaj hodte na počitnice sem. mislim, kake šale pokajo grki - to je skoz akcija vam rečem.

ampak če si preberete ta članek o Irianni - a vidite kako simpl je danes nekoga označit in pokvečit za terorista? mala malca stari. nimaš kontrole več. ob razvratu tega kretenizma a la Airbnb, kjer zihr pustiš kak las s svojim dnk-jem al pa komu pustiš prstni odtis kje ... to je res mala malica stari. in RAVNO ZATO se ne smeš ukvarjat s privatnim življenjem! in TROBIT privatno je politično, ker do tega SPLOH nikoli ne bi smelo priti!!!!! se pravi moraš nazaj, v zgodovino, v politiko, v pravice kot državljana in delavca - da potem prideš končno do tega - DA MORA SE SPREMENIT DIREKTIVA POLITIK!!!!

e, to me je pa naučila Jenny Franco. hehehhehehehe.

pogledal če je Videmšek o tem pisal?
to pa ne a ne?
ni eksluzivno. hahahhahahahahah. LOL.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness