ZAE žuga državljanom

Aktualno-politična novica
7. 6. 2017 - 10.05
 / BritOFF

8.05

Na Hrvaškem se ponovno obetajo predšasne parlamentarne volitve. Potem, ko je koalicija med MOST-om in HDZ-jem že v drugo propadla, HDZ-ju ni uspelo v vladne vrste pripeljati nove stranke, ki bi zagotavljala parlamentarno večino. Tudi zadnji poskus tvorjenja partnerstva z idejno nesorodno HNS je spodletel. Ta je po včerajšnji seji predsedstva vabilo zavrnila, njen predsednik, Ivo Vrdoljak, pa je odstopil.

V Venezueli gnev med protestniki in varnostnimi silami povečuje še objava posnetkov, ki naj bi dokazovali, da možje v modrem niso krivi le nasilnega zatiranja proti-revolucionarjev - doslej naj bi podleglo nad 60 protestnikov - ampak tudi kraje njihovega premoženja. Neki starejši protestnici je bila ukradena ura, spet drugi novinar je zatrjeval, da so mu policisti ukradli telefon.

Združeni arabski Emirati so izdali opozorilo državljanom glede Katarja - kdorkoli si bo upal izražati kakršnokoli podporo oziroma simpatijo tej zlohotni državi, najsibo na družbenih omrežjih, v ustni ali pisni obliki, bo kaznovan finančno in z zaporno kaznijo do 15 let.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness