Zlati BritOFF

Oddaja
12. 4. 2016 - 8.00
 / BritOFF

0805

Posebna komisija spodnjega doma brazilskega kongresa je z 38 glasovi za in 27 proti sprožila postopek razrešitve predsednice Dilme Rousseff. Glasovanje gre sedaj v spodnji dom, kjer mora osvojiti dvotretjinsko večino, da bi o njem odločal senat.

Slovenija bo ponovno izkazala solidarnost in priskočila na pomoč Grčiji, tokrat v obliki šotorov in ostalih materialnih stvari za begunce, ujete za makedonsko mejo, k zaprtju katere je tako močno pozival premier Miro Cerar.

Pogajanja o novem ukrajinskem premierju so hitro zašla v slepo ulico, potem ko je aktualni predsednik parlamenta Volodimir Grojsman že odstopil od kandidature zaradi sporov glede ministrske ekipe.

1005

Globalna iniciativa proti transnacionalnemu organiziranemu kriminalu v novem poročilu navaja ugotovitve, da je nezakonito kopanje zlata po dobičkih že preseglo tihotapljenje drog v vsaj dveh južnoameriških državah, in sicer Kolumbiji in Peruju. Poročilo kot glavna vzroka za ta trend omenja vojno proti drogam in visoko ceno nafte zlata na svetovnih borzah.

Vladimir Putin je napovedal ustanovitev nacionalne garde, ki bi delovala pod okriljem notranjega ministrstva v boju proti terorizmu in organiziranemu kriminalu. Kritiki opozarjajo, da gre za predsednikovo osebno vojsko, ki bo lahko delovala izven ustavnih okvirjev za oborožene enote.

Obtožbe o korupciji so odnesle vlado kirgizijskega premierja Temirja Sarijeva, potem ko je parlamentarna komisija ugotovila nepravilnosti pri 100-milijonskem poslu gradnje cest, ki ga je dobilo kitajsko podjetje brez ustreznega dovoljenja. Sarijev obtožbe sicer zavrača in kot razlog za odstop navaja željo po stabilnosti v domovini.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness