Slovenske politične stranke o evropski kohezijski politiki

Oddaja

Pozdravljeni, poslušalci in poslušalke, v še eni oddaji sklopa Govoriš kohezijsko? V tokratni oddaji, ki je sedma po vrsti, se lotevamo evropske politike kohezijskih sredstev, kakor jo vidijo slovenske politične stranke oziroma njeni predstavniki. Da bi dobili predstavo, kako gledajo na evropsko politiko kohezijskih sredstev, smo jim poslali vprašalnik s štirimi vprašanji, in sicer vsem isti vprašalnik z istimi vprašanji, da bi se na ta način videle tudi razlike med političnimi strankami v njihovem dojemanju evropske kohezijske politike.

Vprašalnik smo poslali naslednjim strankam: Levici, ki jo predstavlja Franc Trček, Listi Marjana Šarca, ki jo predstavlja Igor Peček, stranki Nove Slovenije, ki jo predstavlja Damijan Jaklin, stranki Desus, ki jo predstavlja Robert Polnar, Slovenski nacionalni stranki, ki jo, kajpak, predstavlja Plemeniti Jelinčič, Zmago, Stranki Alenke Bratušek, ki jo predstavlja minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Iztok Purič, in stranki Socialdemokratov, ki jo predstavlja Jani Prednik. Od teh smo dobili odgovor, od dveh, katerih mnenje nas je tudi seveda zanimalo, pa nismo. Prva je Stranka Mira Cerarja, druga je SDS. Če smo fer, slednji so nam odgovorili in usmerili na www.sds.si/domaca-stran.

Torej, v nadaljevanju boste slišali odgovore omenjenih sedmih strank na naša vprašanja. Prvo bo posamezno vprašanje, ki mu bo sledilo vseh sedem različnih odgovorov, potem drugo vprašanje in sedem različnih odgovorov na to vprašanje v istem vrstnem redu kot prej in tako dalje. Poanta je namreč v primerjavi oziroma sopostavljanju odgovorov različnih političnih strank.

Na vprašanja so odgovarjali 

Damjan Jaklin, Nova Slovenija,

Zmago Jelinčič, SNS,

Igor Peček, LMŠ,

Iztok Purič, SAB,

Franc Trček, Levica,

Jani Prednik, SD in

Robert Polnar, Desus.

 

Oddaja je nastala v okviru projekta Govoriš kohezijsko?, ki ga podpira Evropska komisija. Podana mnenja v oddaji ne odražajo mnenj Evropske komisije, slednja pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji. 

V sodelovanju s CNVOS raziskujemo uspešnost Slovenije pri črpanju sredstev iz kohezijskih skladov EU.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.