Kohezija je VrH za Julijce

Aktualno-politična novica

Triglavski narodni park (TNP) je edini narodni park v Sloveniji. Obsega 840 kvadratnih kilometrov površin in spada med najstarejše evropske parke – že leta 1924 je v dolini Triglavskih jezer začasno zaščito narave zagotavljal Alpski varstveni park, do uzakonitve TNP pa je prišlo leta 1981. Letos torej obeležujemo 40-letnico obstoja parka.

VrH Julijcev je največji projekt, ki ga je Javni Zavod Triglavski narodni park doslej izvajal, s čimer se z osmimi projektnimi partnerji v njem svojevrstno poklanjajo okroglemu jubileju. Njihov cilj je izboljšati stanje osmih kvalifikacijskih vrst in štirih habitatnih tipov na območjih Natura 2000 v TNP.

O VrHu Julijcev smo se pogovarjali s Tomažem Kraljem iz Javnega zavoda Triglavski narodni park, Urško Smukavec iz Turizma Bohinj in Miho Ivancem iz Zavoda za ribištvo Slovenije.

Celotni pogovori so dostopni na spletni strani govoris-kohezijsko.si

Oddaja je nastala v okviru projekta Govoriš kohezijsko II?, ki ga podpira Evropska komisija. Mnenja v oddaji ne odražajo mnenj Evropske komisije, slednja pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness