Dobri nasveti o slabi banki

Oddaja
1. 2. 2013 - 17.00

Ta teden so v časniku Dnevnik razkrili vsebino mnenja predstavnikov Evropske Komisije, Mednarodnega denarnega sklada in Evropske centralne banke o pravni podlagi za ustanovitev Družbe za upravljanje terjatev bank ali po domače slabe banke. Pricurljano poročilo je odziv na osnutke podzakonskih aktov, ki jih ta čas pripravlja ministrstvo. Zakon je bil sicer po nujnem postopku sprejet lani oktobra, se uspešno izognil referendumski obravnavi, in v veljavo stopil decembra. Hkrati je pustil veliko podrobnosti nedorečenih, kar naj bi urejali omenjeni podzakonski predpisi.

Morda ima finančno ministrstvo prav, ko na kritike odgovarja, da je šlo le za delovni osnutek, ki se bo še spreminjal. Kljub temu so kritike iz tujine lepa priložnost, da se posvetimo ideji slabe banke in se poskusimo vsaj malo izogniti politiziranju okoli te teme, ki se vse prepogosto zreducira na vprašanje ali bo banka v rokah „vaših“ ali „naših“.

Sogovorniki: Gerard McCormack, profesor mednarodnega poslovnega prava z Univerze v Leedsu, ekonomist Jože Mencinger in Sonja Kos, sekretarka SIndikata nekovinske, kemične in gumarske industrije.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness