Selektivno nad DDV

Oddaja
5. 10. 2012 - 17.00

 

Včeraj je vlada sprejela predloga proračunov za naslednji dve leti 2013 in 2014. Precej ambiciozna predloga, za prihodnje leto namreč vlada napoveduje manj kot tri-odstoten proračunski primanjkljaj, prihajata v času izjemno neugodnih kratkoročnih gospodarskih kazalnikov. Urad za makroekonomske analize in razvoj  opozarja na nadaljevanje trenda poslabševanja slovenske konkurenčnosti. Pričakovati ni niti povečanja domačega povpraševanja, ki bi lahko pomembno pripomoglo k povečanim davčnim  prilivom, saj narašča število brezposelnih, investicijskega denarja ni, za nameček pa tudi država obljublja zgolj zatiskovanje pasu.

V takšnih okoliščinah čudi, da vlada poleg pokojninske reforme, petodstotnega znižanja mase plač v javnem sektorju in dodatnih obdavčitev v predlogu proračunov za prihodnji leti računa tudi na  zvišanje davka na dodano vrednost za nekatere proizvode in storitve.

Sogovorniki v oddaji so ekonomist Maks Tajnikar, davčni strokovnjak Ivan Simič, predsednik Društva novinarjev Slovenije Matija Stepišnik, socialna delavka Darja Kuzmanič Korvar in Meta Podkrajšek iz frizerskega salona na Trubarjevi ulici.

Oddajo sta pripravila Tadej in Janković.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Sem spisal na to temo humoresko, ki treska.
Upam da me tam zgoraj v vladi kaj slišijo, in bom mogoče (ne)uslišan.
Če ne, pa od 1 Juilja velja:

Mojega denarja Slovenski trgovci ne vidijo več!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.