Ulični in uličarski boji SDS

Mnenje, kolumna ali komentar
25. 11. 2020 - 16.00

Čeprav je pismo predsednika vlade in največje vladne ter državnozborske stranke SDS Janeza Janše v podporo že deklarirano iliberalnima demokracijama Madžarske in Poljske, ki ne pristajata, da je vladavina prava nujni pogoj za dostop do skupnih finančnih sredstev Evropske unije, okoli katerega se je – namesto okoli neučinkovitosti protikoronskih ukrepov omejevanja gibanja, policijske ure in nošenja mask na prostem, ki glede na današnje podatke za torek, 24. novembra 2020, v primerjavi s podatki za torek, 10. novembra pred 14 dnevi, pač očitno ne delujejo – vrtela pozornost domače in mednarodne javnosti, poskrbelo predvsem za poenotenje preostale velike večine jedrnih držav članic, da se o vladavini prava v Evropski uniji pač nimamo kaj pogajati, je bilo, tako vsaj kaže razvoj dogodkov, namenjeno predvsem domači politični rabi in realnosti, v kateri se očitno tudi Janez Janša in njegovi prikimovalci iz stranke SDS zavedajo, da je predsedovanje EU v drugi polovici naslednjega leta v tem trenutku pač sekundarnega pomena in da je vse sile potrebno usmeriti v to, da se bi do takrat nekako sploh uspela obdržati na oblasti. In zdi se, da so za ta cilj Janez Janša, njegovi poslanci in drugi člani SDS uporabili prav vsa razpoložljiva sredstva.

Tako se že nekaj časa ve, da denimo SDS oškodninsko na sodišču preganja dvojnega doktorja znanosti in akademika Rudija Rizmana, katerega zasebno pošto v obliki ananlogne pisemske pošiljke ter kritike osamosvojiteljskih oblasti se je na Slovenskem s strani za vedno neznanih oseb odpiralo in tudi prebiralo že v prvih letih osamosvojitve, zaradi javno znanih dejstev o madžarskem financiranju medijske hobotnice, tako ali drugače povezane s pravnimi osebami, povezanimi prav s stranko SDS, o katerih je pisalo več medijev, nenazadnje pa so prav danes nekaj o madžarskem financiranju medijev v Sloveniji in Makedoniji morali v Evropskem parlamentu povedati tudi predstavniki Evropske komisije.

Medtem ko je prav tako že kar nekaj časa znano, da stranka SDS in njen predsednik Janez Janša v dveh ločenih tožbah zaradi domnevno ukradenih volitev leta 2014 in za nekaj časa na odprti oddelek zapora na Dobu stacioniranega taistega predsednika od države Republike Slovenije, toda ne samih sebe, ki so ta čas na oblasti, ampak spet vseh davkoplačevalcev, zahtevata skupaj nekaj več kot 1.700.000 evrov odškodnine s pripadajočimi zamudnimi obrestmi, je včeraj s strani predsednika državnozborskega odbora za notranjo politiko Branka Grimsa oznanjena tožba zoper opozicijskega poslanca Levice Miho Kordiša zaradi domnevne izdaje tajnih podatkov, ki jo je že s prvim odzivom zanikala Slovenska obveščevalno varnostna agencija, dokaz, da je v imenu preusmerjanja pozornosti volivcev SDS – vse bolj kaže, da nasedajo le in da gre le še za volivce SDS – tudi to dovoljeno sredstvo ohranjanja pozornosti stran od dejstev, ki pričajo, da tretja vlada in koalicija Janeza Janše ter strank SDS, SMC, Nova Slovenija in DESUS pač ne obvladuje razmer v državi zaradi epidemije.

Enako prav kot protesti ali zoper ukrepe ali zoper vlado in koalicijo Janeza Janše za razglašanje vseh in vsega drugega razen lastnega neobvladovanja epidemiološkega položaja in razmer v državi je jurišnikom, pravzaprav pa uličarjem stranke SDS tako iz Državnega zbora kot posameznih najbolj zagretih občinskih ali mestnih odborov prišlo tudi zbiranje podpisov za referendum proti 780 milijonski investiciji za Slovensko vojsko, za katerega se še najbolj goreče zavzemata opozicijski Socialna demokracija in spet dežurni politični bavbav, toda spet čedalje bolj le še za volivce SDS in preostale nacionaliste, Levica, do česar imata pač vso demokratično in z zakonom o referendumu in ljudski iniciativi predpisano pravico. Toda tako to gre. Kako se dela na domačem, v tem primeru pač mariborskem, političnem terenu je danes dopoldne demonstriral sicer leta 1975 in za osamosvojitvene boje prepozno rojeni poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je sicer pred tem širšemu občestvu postal znan kot urednik medijske SDS greznice Politikis. Takole se glasi njegov današnji, tudi z naslovno fotografijo opremljen tweet: »Tudi po Mariboru se pojavljajo plakati, ki pozivajo k zbiranju podpisov za razpis neustavnega referenduma. Danes smo jih člani @SDS_Maribor Luka Simonič in Jože Šabeder v kanto zmetali enih 30. Nismo se l. 91 borili za našo Slovenijo, da nam bodo #Leftists sedaj ogrožali obrambo države!« Odvrnil pa mu je Šabeder z besedami, ob katerih bi lahko srh spreletel tudi posameznega povprečnega volivca SDS: »ZA svobodno Slovenijo, BREZ quislingov!«.

ODPOVED: Tudi za tokratni N-euro moment sem z uličnimi in uličarskimi metodami, ki se jih za preusmerjanje pozornosti zgolj lasntega preostalega volilnega telesa poslužujejo Janez Janša in ostali uličarji SDS, v zobeh poskrbel Tomaž Z

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.