»NEURADNI LIST – LETNIK 5, ŠTEVILKA 17«

Aktualno-politična novica
7. 5. 2012 - 12.00

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Gorenakovo ministrstvo za notranje zadeve s tožilskimi odvodi je pred dnevi, natančneje pa 4. maja, , ki naj bi bila zadnji krik mode pri pregonu kriminalitete in obdelavi dokaznega gradiva v 21. stoletju.

Programski paket ameriške multinacionalke Guidance, ki sliši na ime EnCase Forensic, bo dobavilo in inštaliralo mariborsko podjetje Real Security. Vabilo k oddaji ponudbe je bilo poslano le omenjenemu podjetju, saj je v domačih logih edini uradni zastopnik za izdelke proizvajalca Guidance Software.

S pogajanji je bila za programski paket dogovorjena cena v višini dobrih 47.000 evrov. DeDeVe vključen.  

Programski paket Guidance Software EnCase najdemo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, uporabljajo ga kot glavno orodje za učinkovito izvajanje forenzičnih raziskav vseh vrst, beremo na spletni strani dobavitelja. S tem pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti in izvajanja široke palete forenzičnih dejavnosti. Paket omogoča dovolj temeljito zavarovanje digitalnih dokazov za uspešno predstavitev na sodišču, navajajo.

In kdo vse uporablja čislano programje? Družba se lahko pohvali, da med njenimi strankami najdemo dobršen delež lestvic Fortune, na katere se seveda uvrščajo le najboljši. Lahko pa jih tudi nekaj naštejemo: Pentagon, ameriško pravosodno ministrstvo, NATO, NASA, Microsoft, Chevron, bonitetni velikan Deloitte, ameriška zakladnica, CIA, Sandisk, Intel, ameriško ministrstvo za domovinsko varnost, Ford, General Electric, Mattel od Barbike in Kena, Northrop Grumman, Pfizer z viagro, Viacom... in Ministrstvo Republike Slovenije za notranje zadeve.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness