»NEURADNI LIST – LETNIK 6, ŠTEVILKA 15«

Oddaja
10. 6. 2013 - 17.20

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Ministrstvo za notranje zadeve po vstajniškem valu obnavlja zaloge. Objavilo je javno naročilo za nabavo plinskih in eksplozivnih sredstev. Seznam želja pri najbolj ugodnem ponudniku obsega približno 300 plinskih nabojev različnih kalibrov, približno 400 dimnih, plinskih ali glušilno slepilnih granat ter nekaj vadbene municije.

Policija najljubšega proizvajalca sredstev za razganjanje levih fašistov že ima. Razpisu je zato pripisano sledeče: Nabava navedenih plinskih in eksplozivnih sredstev točno določenega proizvajalca - Rheinmetal Defence - je potrebna iz naslednjih razlogov: policisti so že usposobljeni za delo z njimi, saj so predmetna sredstva namenjena za delo v stresnih situacijah, ko mora policist izvesti potrebna dejanja hitro in brez oklevanja, zato je ključnega pomena, predvsem tudi iz varnostnih razlogov, da uporablja opremo, za katero je usposobljen. Glede na navedeno je problematično zagotavljati različna sredstva oziroma sredstva različnih proizvajalcev, predvsem zaradi varnosti policistov, saj uporaba različnih sredstev povzroča zmedo in lahko pride do napačne uporabe in nesreče pri uporabi sredstev.

Želena oprema mora imeti veljavno, 36-mesečno garancijo, časa za prijavo pa imate do 1. Julija letos.

ODPOVED: Neuradni list Radia Študent, letnik 6, številko 15 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness