NEURADNI LIST – LETNIK 6, ŠTEVILKA 7

Oddaja
21. 1. 2013 - 17.20

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

V novo leto in novo sezono Neuradnega lista so nas pospremile politične blokade. Z njimi vštric prihajata zakonodajna impotenca in mrtvilo. Zato na polno začenjamo z vašo in našo priljubljeno rubriko, v kateri spremljamo poti in stranpoti razmetavanja javnega denarja – Javno naročilo tedna.

V dneh, ko demokracija zadržuje dih, Gorenakovo ministrstvo za notranje zadeve razpisuje dva simpatična, represivna razpisa. Oba bolj ali manj namenjena pravni sterilizaciji in učinkoviti deportaciji neželenih prišlekov na našo stran šengena.

Predmet prvega javnega razpisa je izvajanje pravne pomoči v postopkih vračanja tujcev iz Republike Slovenije za obdobje od prvega januarja 2013 do tridesetega junija 2014, ki obsega izvedbo informiranja tujcev o postopkih in verjetno ne prav pestrih možnostih vračanja, nudenja pravnega svetovanja v postopku vračanja tujcev ter usposabljanje. Za celoten aranžma bosta v poldrugem letu država in Bruselj odštela 50 evrskih tisočakov.

Drugo javno naročilo je še nekoliko manj nežno. Notranje ministrstvo išče ponudnika za nakup letalskih vozovnic za tujce, ki so v postopku odstranjevanja iz Republike Slovenije, in spremljevalce ter organiziranje aranžmajev za spremljevalce. Storitev se bo izvajala naslednji dve leti, njena ocenjena vrednost pa znaša 260.000 evrov. Deportiranci bodo iz države pospremljeni s Pučnikovega letališča, njihovo spremstvo bo letelo v ekonomskem razredu ter po potrebi prenočevalo v neluksuznih nastanitvah – v izjemnih primerih pa bo lahko uporabljalo poslovni razred in hotele višje kategorije.

ODPOVED: Neuradni list Radia Študent, letnik 6, številko 7 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness