Hermetična vednost in njene pare

Mnenje, kolumna ali komentar
16. 9. 2014 - 19.01

Temen oblak je zajel deželo in ljudje so dobili garje. Alkimisti v slovenski agenciji za hermetično vednost so z namrgodenimi obrazi negodovali ob dejstvu, da so se žvižgaške pare razširile tudi v njihovo prostorje. Po številnih grehobah, ki so se zgodile v tujini, je namreč tudi pri njih prišlo do izcedka žoltih informacij. Oziroma vsaj taka je njihova interpretacija. Za tovrstna dognanja ti namreč res ni treba biti alkimist. Gre za primer novinarke Dela Anuške Delić, ki je v letu 2011 izdala več člankov, vezanih na trinogo povezavo obveščevalne agencije Sova, Slovenske demokratske stranke in raznih desnih ekstremnih skupin tipa Blood and honour. Za javnost nedvomno nadvse pomembna zadeva pa je novinarko spravila pred inkvizicijo.

S tem naj bi namreč izdala tajne podatke, ki si jih lasti Sova. Patetično je, da smo za uradno verifikacijo informacij o tročleni vezi potrebovali pregon novinarke. V zadnjih 2 letih je Sova namreč na zahtevo komisije za nadzor ekstremističnih skupin izdelala 3 poročila. Prvo jim ni bilo dano na vpogled, drugo skrčeno, tretje, daljše od drugega, pa je do njih prišlo šele julija letos. Nobeno od njih pa seveda ni bilo dostopno javnosti.  

Situacijo, v katero je zašla novinarka, pa moramo postaviti v širši kontekst. Prikrivanje informacij je namreč zvezano s kadrovanjem, ki je v SDS postalo politična agenda. Sova je le eden od takšnih primerov. Spomnin nam brez večjih problemov lahko zanese še na poimenovanje letališča po idejnem očetu stranke Jožetu Pučniku ter na prilastitev Združenja vrednot slovenske osamosvojitve. Ampak nazaj k zločinu, s katerim smo začeli današnji prispevek.

Članki, ki so jo potisnili v opisani položaj, so nastali malo preden je SDS začela svoj drugi mandat. Takoj z njihovim nastopom je bil takratni direktor Sove nadomeščen s simpatizerjem stranke Damirjem Črnčecem. Za nevedneže naj povemo, da je to oseba, ki trenutno vodi Odbor 2014, skupino narodnozavednih državljanov, ki kljub vedno bolj nalomljenim kolkom še vedno bije boj proti totalitarnem sodstvu. Tistemu sodstvu, ki je njihovega mitološkega junaka osamosvojitve, torej predsednika SDS, postavila v Desert. Vsaj tako je svoje bivanje v temnici kolegu Jeanu Claudu Junckerju opisal veliki vodja Janez Janša.

Poleg omenjenega borca je demokratična defenziva v istem času agencijo za hermetično vednost napolnila še s petindvajsetimi pravičniki, zbranimi na podlagi njihove žlahtne krvi in resnicoljubja, izkazanega v vdanosti stranki. Zamenjave sicer niso podali, a sklepamo lahko, da je bilo bistvo danega ukrepa nadvse demokratično, saj je v osnovi šlo za vpeljavo diskontinuitete v oblastni mehanizem. Ohranitev zaposlenih je namreč isto kontinuiteta, kar je sopomenka za boljševizem.

V kontekstu opisanih zamenjav je po obrazložitvi poprašala poslanka Pozitivne Slovenije Maja Dimitrovska. Črnčec naj bi ji, gotovo iz resnicoljubja, namignil, naj z vprašanji preneha, v kolikor ne želi biti po viru povprašana sama. Črnčec je seveda dober mož in je lažnivcu, ki ji je podatke izdal ob prenehanju, pripravljen odpustiti. Ni pa odnehala Anuška Delić, zato je tožilstvo predlagalo, da se jo po virih povpraša mimo nje. Dobra ideja se jim namreč zdi preverba njenega telefonskega prometa. Inkvizicija je namreč dovzetna za vsa sredstva.

Bo grešnico doletela zaslužena kazen? Bodo žolčne pare izpuhtele v nič in bosta v deželi zopet zavladala red in harmonija? In, končno, bodo krvavi madeži oprani z belino pravice? Le čas bo povedal, ali se bo vodja zopet dvignil iz teme in s sokoljim očesom začel nadzorovati varnostne in obveščevalne službe. Le on lahko namreč prepreči nenadzorovano širjenje strupenih par. Le on lahko alkimistični kotliček končno očisti korozivnih pljunkov, ki kvarijo resnico. S temi so ga zasvinjali čistokrvni priseljenci, konvertitski sovražniki rodne grudi, stari rdeči vrači in konvent njihovih podanikov, ki se srečuje na sabat in časti ideal marksistične ideologije - nevidno roko trga. Upajmo le, da se po vseh bitkah ter vsem desertu, ki ga vase sprejme za rešetkami, ne utrudi in preide v pozabo.

Paro je spajal in razkrajal Matija Jan.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness