Prostozidar Luka Dončić

Oddaja
25. 8. 2020 - 16.00

Največji sin slovenske košarke in osvajalec ljudskih src z oglasnih panojev za najslavnejšo slovensko posebno salamo Luka Dončić je kljub izjemnim športnim rezultatom v zadnjih dneh razočaral številne Slovence. Posamezniki, ki se ukvarjajo z lastnim internetnim raziskovanjem, javnost pa jih večinoma označuje za teoretike zarote, so ga zasačili pri pomoči soroševski, rockefellerski in ostali mafiji novega svetovnega reda. Pravzaprav se je razkril sam - ob himni Združenih držav Amerike rad kleči v podporo gibanju Črna življenja štejejo, poleg tega pa ima na roki tetovirano, usedite se, da vas ne vrže na rit, Božje oko. Vsi vemo, da je to simbol prostozidarske lože, ki v skrivnih podtalnih dvoranah v gmašnih oblačilih ob obedovanju majhnih otrok snuje usodo celotnega človeštva, torej ustvarja novi svetovni red. 

Če vas to še ni prepričalo v prestop Luke Dončića na temno stran zgodovine, lahko celotno argumentacijo in neposredne dokaze, torej fotografije in fotomontaže s spleta, najdete v najresniceljubnejših skupinah na socialnem omrežju Facebook. Najpomembnejše med njimi so: 17 je resnica sveta Slovenija, Q-Anon SLOVENIJA ali Društvo Ozaveščanja Slovenije, ki v letošnjem koledarskem letu beležijo strmo naraščanje števila privržencev. 17 je resnica sveta Slovenija je denimo v zadnjih štiriindvajsetih urah sprejela skoraj sto petdeset novih članov. 

in podobnih zadevah...
 / 21. 11. 2019
Razrast skupin na socialnih omrežjih, ki se ukvarjajo s kovanjem najrazličnejših teorij zarot, ki naj bi jih načrtovali bogati in vplivni Zemljani, je zagotovo povezan z epidemiološko krizo in njenimi političnimi posledicami. Zato bi bilo preveč vulgarno verjeti, da je število vernikov v teorije zarote v resnici drastično naraslo. Njihovo število se je najverjetneje nekoliko povečalo, a statistiko viša povečana uporaba spleta nasploh. Pomanjkanje socialnega življenja v fizičnem svetu je premaknilo polje medčloveške družbene interakcije na splet, ki s pomočjo algoritmov zelo uspešno druži podobno misleče ljudi. Tako so teoretiki zarot, ki so bili doslej pred javnostjo skriti v virtualnih ali resničnih kleteh, razvili močnejšo diseminacijo rezultatov svojih raziskav. Hkrati so teorije pridobile na moči tudi zaradi povečane prisotnosti ostalih uporabnikov spleta, ki izsledke takih raziskav zasledijo naključno.

Na polju zarot ni pomembno, če posamezniki verjamejo v povsem iste teorije, važno je, da v teorije verjamejo. Konec koncev vsak raziskuje sam, torej pregleduje posnetke na Youtubu in surfa po obskurnih člankih. Vendar morajo raznorazne resnice in polresnice nekje imeti svoje metodološke temelje. Slednji so se najbolj plastično razkrili v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v Združenih državah Amerike. Takrat je v velikem delu ameriške javnosti veljalo, da mladina, ki posluša metal in igra namizno strateško igro Dungeons & Dragons, v resnici v svojih kleteh izvaja satanistične in druge okultne rituale. Izkazalo se je, da so konservativni politiki in predstavniki klera, ki so to zaroto teoretsko osmislili, pogosto sami izvajali nečednosti po kleteh cerkva ali na polju ekonomske politike, svoje, verjetno potencirane imaginacije tega početja pa so prenesli na mlade metalce.

Seveda ne moremo trditi, da dandanašnja množica teoretikov zarote sodeluje pri ustvarjanju novega svetovnega reda, vsekakor pa je okultno vodenje sveta del njihove intimne predstave o svetu. Prav tako ne moremo trditi, da si želijo sodelovati pri soroševskem ali rockefellerskem ali billgatesovskem oblikovanju človeške usode, a jim verovanje, da takšno početje obstaja, pomaga osmisliti življenje. Velika čast in plemenito dejanje je sodelovati v informacijski vojni proti svetovni eliti. 

Rumenosrajčniki, rumeni telovniki ali rumeni lajbiči
 / 14. 7. 2020
Za lažjo stereotipizacijo teoretikov zarote, ki nam bo pomagala razumeti, kdo so, se moramo ponovno vrniti na polje medčloveških odnosov. Slednji se niso začeli premikati v virtualno sfero šele ob začetku epidemiološke krize, temveč je to dolgotrajna praksa vse od začetkov javne uporabe svetovnega spleta. Proces je zagotovo podkrepil zaton klasičnih subkultur, od mladinskih, glasbenih, pa tudi narkomanskih, navijaških in drugih, ki se je delno odvijal v soodvisnosti z razrastom interneta. Subkulture, ki so razvijale takšno ali drugačno kritično misel in delovanje, sicer niso umrle, temveč so se prestrukturirale. Vrzel med klasičnimi subkulturami in njihovimi internetnimi različicami je prevzela skupnost teoretikov zarote, največji delež le-teh pa predstavljajo tako imenovani boomerji. Gre za posameznike srednjih let, ki so mladinske in glasbene subkulture v svoji mladosti doživeli, dandanes pa alternative za svojo propadajočo subkulturno skupnost najdejo le na spletnih portalih, ki se borijo proti novemu svetovnemu redu. 

Kaj se bodo v Ljubljani in senci vladno-koalicijske krize ter lokalnih volitev dogovarjali na Trilaterali?
 / 14. 11. 2018
Kako se je v spletkarjenju novega svetovnega reda znašel Luka Dončić? Enostavno. V teoriji svetovne elite novačijo vplivne in medijsko izpostavljene posameznike, da bi podprli njihove globalne politične cilje. Pri tem nedvoumno pomagamo tudi mediji, kar je med drugimi dokazal tudi nekdaj slavni srbski košarkaš, danes filozof in publicist Duci Simonović. 

Duci Simonović

Pametnom dosta!

Tisti, ki nimate mentalnih sposobnosti za razkrinkavanje Soroševih in Rockefellerjevih načrtov, pa boste v tem opazili prej opisani miselni obrat, ki omogoča razumevanje teorij zarote. Slavnih za svoje politične cilje ne uporabljajo snovalci novega svetovnega reda, temveč ravno teoretiki zarot.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness