Za narod, za domovino

Oddaja
27. 2. 2015 - 14.30

Tisoče besnih islamistov se z bodali med zobmi vsakodnevno plazi čez naše slabo varovane schengenske meje. Samo Bogu se lahko zahvalimo za poslednji branik svobode in demokracije - Slovensko demokratsko stranko. Potrebno je bilo ukrepati in SDS-ovci niso premišljali, temveč sklicali skupno sejo odbora za pravosodje in odbora za notranje zadeve, ki bo dokončno omogočila mirno življenje na tem božjem vrtičku pod Alpami. Glavna tema pogovora in edina točka dnevnega reda je bila protiteroristična aktivnost na območju Republike Slovenije po pojavu organizacije Islamska država. Globalno situacijo temeljito zajame vitez Žan Mahnič, poslanec SDS.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

O tolerantni in s sožitjem prežeti Evropi spregovori Lilijana Kozlovič, predsednica odbora za notranje zadeve, sicer članica kmalu Stranke modernega centra. Mimogrede poda tudi analizo politične dinamike Bližnjega vzhoda, ki bi ji jo zavidal celo Primož Šterbenc.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Združeni seji odborov so prisostvovali tudi predstavniki policije, SOVE, notranjega, zunanjega in pravosodnega ministrstva ter vojaške obveščevalne službe. Poslanci so od gostov terjali konkretne odgovore in rešitve za to - nadvse alarmantno - situacijo. Najbolj natančna je bila ministrica za notranje zadeve Vesna Gyorkos Žnidar, ki je spregovorila o prihajajočih spremembah zakonodaje.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

Policija bi tudi znotraj Zakona o nalogah policije dobila večja pooblastila.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Člani odborov in gostje so se precej časa zadržali pri ukrepih, ki bi preprečili prosto gibanje in nesankcionirano vedenje sovražnikov države. Ob 23-letnici izbrisa se je poslanec Mahnič drzno želel podučiti, kako se lahko uredijo pravne možnosti za odvzem državljanstva.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Notranje ministrstvo predlaga bojda ustavno sprejemljivejšo rešitev. Spremenili bi zakon o potnih listinah. Kako,  Vesna Gyorkos Žnidar.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Predlagatelji skupne seje, stranka SDS, so bili s pojasnili pristojnih nadvse zadovoljni. Žan Mahnič je poudaril, da mora politika s tovrstnimi ukrepi stopiti skupaj proti vsem vrstam ekstremizma.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Na seji odbora so aktivno sodelovali le povabljeni gostje, predsednici obeh odborov, predlagatelj Žan Mahnič in poslanec Združene levice Matej Vatovec, ki je sejo tudi smiselno zaključil.

Izjava je dostopna v posnetku oddaje.

 

Poslanci so na seji sprejeli dva sklepa; enega o seznanitvi s problematiko, drugi pa je izražal podporo dosedanji iniciativi vlade za spremembo zakonodaje, a opozarjal, da naj bodo pri oblikovanju členov le pozorni na človekove pravice.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ena mojih najljubših oddaj!

+1

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness