Športni OFF

Aktualno-politična novica
Stolp
15. 6. 2020 - 15.00
 / OFF

Vlada je sprostila še nekatere ukrepe, ki jih je uvedla za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Odpirajo se maloobmejni prehodi s Hrvaško, v Slovenijo pa bodo lahko prišli vsi Italijani ne glede na pokrajino, v kateri živijo. Od danes je dovoljeno zbiranje do 500 ljudi. V ta sklop seveda sodijo tudi športni dogodki. A pozoooor: to še ne pomeni 500 navijačev na športnih dogodkih, pač pa so po besedah vladnega govornika Jelka Kacina v to številko vključeni tudi športniki, delegati, predstavniki medijev, varnostniki in drugo podporno osebje.

Ostajamo športni. Košarkarski klub Rogaška Slatina, ki sodeluje v prvi slovenski košarkarski ligi in ABA Ligi 2, je privržence razočaral z napovedjo, da v sezoni 2020/21 ne bo sodeloval v drugi jakostni skupini jadranske lige, torej v že omenjeni ABA Ligi 2. Razloge pojasni Uroš Kidrič, tiskovni predstavnik KK Rogaška.

Izjava.

Kaj bodo delali Slatnčani ob popoldnevih, za zdaj še ni jasno. Verjetno bodo gradili zloglasni 106-metrski stolp, ki polarizira tamkajšnji živelj.

Na Poljskem omejevanje pravic žensk pri odločanju za splav in kriminalizacija spolne vzgoje
 / 16. 4. 2020
Na Poljskem se zaostruje bitka za predsedniški stolček. Volitve so razpisane za 28. junij, aktualni predsednik, pretendent za ponovno izvolitev in nekdanji član vladajoče stranke Zakon in pravičnost Andrzej Duda je razburkal tiste nekaj liberalne javnosti z izjavo, da je ideologija LGBTQ nevarnejša od komunizma. Po njegovem se generacija njegovih staršev ni borila proti komunizmu zato, da bi komunistično ideologijo zamenjali s kako drugo, sploh pa ne z ideologijo LGBTQ, ki naj bi pod pretvezo spoštovanja in tolerance skrivala ravno nasprotno. Kondicija gospodarstva zaradi epidemije novega koronavirusa peša, brezposelnost narašča, zato udarimo po LGBTQ!

Odstopil je čilski zdravstveni minister Jaime Mañalich, na stolico prvega zdravstvenika države pa je predsednik Sebastián Piñera imenoval Enriqueja Parisa. Glavni razlog za odstop je poleg medlega odziva na epidemijo novega koronavirusa razkorak med objavljenimi vladnimi številkami žrtev novega koronavirusa in cifro smrti, ki so jo posredovali Svetovni zdravstveni organizaciji. Če so javnost obvestili o 3100 smrtih, so Organizaciji dostavili podatke o 5000 smrtih. Zdravstveno ministrstvo razliko pojasnjuje z upoštevanjem smrti tudi tistih, ki so domnevno podlegli virusu, a jim niso odvzeli brisa. Do neskladja v številkah so se sicer dokopali preiskovalni novinarji iz organizacije Ciper.

Filipinska novinarka in urednica portala Rappler Maria Ressa je bila skupaj z nekdanjim sodelavcem Reynaldom Santosom Jr spoznana za krivo “spletnega obrekovanja”. Na omenjenem portalu je leta 2012 objavila Santosovo zgodbo o povezavi nekdanjega vrhovnega sodnika s poslovnežem, ki naj bi se ukvarjal tudi z mamilarskimi posli. Slednji je obtožbe zanikal in vložil tožbo v skladu s komaj štiri mesece po objavi članka sprejetim zakonom, ki se dotika spletnega obrekovanja. Tako novinarjema po odločitvi sodišča grozi do šest let zapora, a dokler ne izkoristita vseh pravnih možnosti - lahko gresta vse do vrhovnega sodišča - ostajata na prostosti.

Novice iz Slovenije

Vaši najljubši obrazi.
Vse za slovenski bogaboječ narod
 / 20. 3. 2020
Anton Travner je še uradno postal generalni direktor slovenske policije, potem ko je bil od vladne konstitutivne seje vršilec dolžnosti. V teh treh mesecih je poskrbel za nekaj bolj ali manj dvomljivih kadrovskih rošad - omenimo zgolj zamenjavo Darka Muženiča z Igorjem Lombergarjem na vrhu Nacionalnega preiskovalnega urada, ki se ukvarja tudi z domnevno spornimi dobavami zaščitne opreme in tudi s ponarodelim, baje spornim financiranjem slovenskih domoljubov. Mandat vodenja modrih bogov sicer traja pet let z možnostjo ponovnega imenovanja, Travnerju pa želimo čim manj dela in represije.

O odločitvah ustavnih sodišč v negotovih časih
 / 24. 4. 2020
Mandatno-volilna komisija državnega zbora je v imenovanje za ustavnega sodnika predlagala Andraža Terška s Fakultete za humanistične študije. Ta je ostal edini kandidat, potem ko je predsednik države Borut Pahor poleg njega za eno, od srede julija izpraznjeno mesto ustavnega sodnika, predlagal Barbaro Zobec. Zobec je od kandidature nedavno odstopila, ker da je politika ne mara in da ima njena, citiramo: “trdna, odločna in neomajna načelna drža ceno. Visoko ceno. Že dolgo jo plačujem.” Barbara je sicer žena bivšega ustavnega sodnika Jana Zobca. Teršek za imenovanje potrebuje 46 poslanskih glasov, ki pa jih zaenkrat še nima zagotovljenih.  

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško je napovedal nov večdnevni tabor varuhov slovenstva, ki se ima zgoditi 24. junija, zopet v okolici Slovenske Bistrice. Kljub temu da so občinski svetniki občine Slovenska Bistrica pretekli teden na seji obsodili tovrstne aktivnosti - sodu je izbil dno incident na policijski postaji - se Šiško ne bo predal. Napoved novega kempa lahko torej razumemo tudi kot otroško užaljenost: seje so se nameravali udeležiti tudi vardisti, a so jim hudobneži vstop v gasilski dom onemogočili.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness