SatanOFF

Aktualno-politična novica
Fašisti
14. 11. 2019 - 15.00
 / OFF

Skupina Islamski džihad in Izrael sta po dveh dneh obstreljevanja v Gazi sklenila premirje. Obstreljevanje je izbruhnilo, potem ko je bil v napadu izraelske vojske ubit poveljnik Islamskega džihada Baha Abu al-Ata. Islamski džihad je v odgovor proti Izraelu izstrelil 400 raket, a smrtnih žrtev ni bilo. Medtem pa je izraelska vojska ubila 34 Palestincev in jih slabih 100 ranila. Spopad prihaja nedolgo zatem, ko je na mesto ministra za obrambo stopil Naftani Benet, ki se zavzema za represivnejše obravnavanje palestinskih militantnih skupin. Pobudo za premirje je dal Islamski džihad, v dogovorih pa je posredoval Egipt.

Kuvajtski premier šejk Džaber Mubarak Al-Sabah je podal odstop, njegova vlada pa se je razpustila. Že pred tem sta ta mesec odstopila ministra za finance in za javna dela zaradi domnevnih nepravilnosti pri porabi javnih sredstev, pred dvema dnevoma pa se je s podobnimi obtožbami soočal minister za notranje zadeve. Razlog odstopa celotne vlade pa verjetno, prav toliko kot v obtožbah korupcije, leži v nesoglasjih samih ministrov, ki se ne morejo dogovoriti o ministrskih resorjih. Pred parlamentom se je medtem zbrala množica protestnikov, ki nasprotujejo domnevni vladni korupciji. Kuvajt parlament sicer voli na splošnih volitvah, vlado pa nadzira vladajoča družina.

Novo vlado z enajstimi ministri je sestavila samodeklarirana predsednica Bolivije Jeanine Añez, ki je znana po svojih protistaroselskih stališčih, nekoč je tako na Twitterju objavila zapis: “Sanjam o Boliviji brez satanističnih staroselskih obredov. Mesto ni za Indijance, naj se vrnejo v gore ali v al Chaco.” Konec citata. Vlada seveda nima podpore največje stranke Gibanje proti socializmu oziroma Mas nedavno v puču odstavljenega staroselskega predsednika Eva Moralesa. Člani Masa se od puča dalje namreč ne udeležujejo zasedanj parlamenta. Staroselci se sicer še niso predali, več sto tisoč jih na ulicah La Paza zahteva vrnitev Moralesa, v mestu El Alto nad La Pazom pa postavljajo barikade. Spomnimo: državni udar je izvedla vojska, potem ko je Organizacija ameriških držav oziroma OAS naznanila, da je ugotovila nepravilnosti na volitvah, na katerih je prepričljivo zmagal Morales. OAS seveda ni predstavila nikakršnih dokazov o nepravilnostih. Gre za organizacijo, ki je poznana po svoji naklonjenosti interesom in politikam Združenih držav Amerike. Te verjetno mikajo bogate zaloge litija v Boliviji. O antisatanizmu nove predsednice govori politkomisar Satanalin z oddelka agitprop Satanic Communist Party.

Izjava

Balkanska pot ni varnostna grožnja, temveč je humanitarna in politična katastrofa
 / 11. 11. 2019
 Nemški časopis Der Spiegel je objavil poročilo, v katerem ugotavlja, da je bilo med letoma 2017 in 2018 iz Grčije v Turčijo nelegalno deportiranih 60 tisoč migrantov. Grčija naj bi jih deportirala, še preden bi sploh obravnavala njihov status. Po mednarodnem in evropskem pravu mora država za vsakega migranta, ki zaprosi za azil, individualno preučiti njegovo upravičenost do azila. Grčija obtožbe sicer zanika. Kot že več mesecev opozarja slovenska iniciativa Infokolpa, pa se tovrstni tako imenovani pushbacki dogajajo tudi na Slovenskem. Obstaja namreč močan sum, da slovenska policija množično vrača migrante, ki izrazijo željo za azil, na Hrvaško, ta pa nato v Bosno in Hercegovino. 

Nezakonito malteško pridržanje migrantov zaradi "zdravstvenih razlogov" in razmere v Vučjaku
 / 23. 10. 2019
 Včeraj je Operativna skupina za reševanje migrantske krize v Unsko-sanskem kantonu na severozahodu Bosne in Hercegovine najavila odločitev, da od jutri velja blokada migrantskih taborišč Mednarodne organizacije za migracije oziroma IOM. Prav tako je uvedla policijsko uro za migrante, razen za tiste, ki so namenjeni proti meji s Hrvaško. Kako bodo vedeli, kdo gre proti meji, ni jasno. Prav tako ni jasno, ali bodo v Vučjak sedaj vodili tudi ljudi z IOM izkaznico. Iz Vučjaka se javlja sodelavec Radia Študent Miha Turk.

Izjava

Turk je vprašanja o ukrepih v zvezi z Vučjakom zastavil tamkajšnji policiji, ki je odgovorila, da v zvezi s tem ni dobila nikakršnih operativnih navodil. Prav tako ni jasno, ali bo Vučjak zaprt in kakšna bo usoda ostalih taborišč v unsko-sanskem kantonu. 

Izjava

Iz Vučjaka se je javljal Miha Turk.

VučjakVučjakVučjak

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.