»DIALOG« MED OBLASTJO IN VSTAJNIKI

Aktualno-politična novica
2. 4. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Predsednik državnega zbora Janko Veber je predstavnike civilne družbe in vstajnike za jutri povabil na srečanje, kar je v času pred imenovanjem napovedovala že aktualna premierka Alenka Bratovšek. O iskrenosti namer vladajoče elite po dialogu s protestniki, ki si na ulicah Slovenije že več mesecev prizadevajo za politične spremembe, smo govorili z dvema predstavnikoma civilne družbe oz. vstajnikov, Urošem Lubejem iz Vseslovenske ljudske vstaje in Lenartom Zajcem iz Mreže za neposredno demokracijo. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Škoda, da so mediji POP TV, DELO, Dnevnik, Večer in Radio Študent cenzurirali mnenja drugih vabljenih na isti sestanek, ter da so dali priložnost izključno demokratično izvoljenemu predstavniku Vstaje, ki ne loči med Vlado in Državnim zborom.

www. facebook.com/groups/praporsvobode
www. facebook.com/zveza.hervardi

V Off programu 2. 4. 2013 je spregovoril  Gvido Novak Njegovi izjavi je mogoče slišati na posnetku oddaje (mp3):

http://www.radiostudent.si/politika/off/predpredsedni%C5%A1ki-off

Vlada je za jutri sklicala srečanje z nekaterimi predstavniki civilne družbe, ki že več mesecev s posameznimi uličnimi protesti opozarjajo na nujnost političnih sprememb v državi, pri tem pa naletela na oster odziv, dobršnega dela iste civilne družbe. Eden glavnih očitkov vstajnikov in civilne družbe je, da gre za populistično potezo vlade, brez prave politične in odločevalske teže, saj naj bi sogovorniki razpravljali o že sprejetem predlogu ustavnih sprememb na področju referenduma. Govorili smo s predstavnikom civilne družbe, Gvidom Novakom.

izjavi lahko prisluhnete v posnetku celotne oddaje.

Očitek civilne družbe je tudi na selekcijo povabljencev na jutrišnji sestanek. Novak, ki je med povabljenimi na jutrišnjo srečanje z vlado, meni, da je vlada selekcionirala povabljence na podlagi njihove konstruktivnosti.

izjavi lahko prisluhnete v posnetku celoten oddaje.

Super, Medard, zdaj samo še pojasni svoji publiki, da Gvido Novak ni več del Koordinacije za ohranitev Ustave RS, druge civilnodružbene skupine, ki bi jo predstavljal, pa nima.

No, je še predsednik sindikata Vojske RS, ampak s tem se očitno ne ponaša.

Zakaj nisi mogel za mnenje povprašati Šiška ali mene, morda Primca, ostaja vprašanje :)

Spoštovani Blaž, hvala za te informacije. Toda vstajniškega gibanja nikogar ne predstavlja. Na to od začetka opozarjajo ljudje, ki delujejo v njem, na kar ne smemo pozabiti. Samo sebe predstavljajo. To niso "predstavniki". So ljudje, ki delujejo politično za spremembe. To je zelo raznoliko gibanje. To ni klasično "civilnodružbeno" gibanje iz osemdesetih, kot poskušajo prikazati predvsem mediji večinskega diskurza, ki tega ne razumejo najbolje. Prav tega od vsega začetka predvsem ne razume oblast. Zato ima zdaj težave s "predstavljanjem" in diskriminira ljudi vsevprek. Zadeve so bolj zapletene. Kako predstaviti nekaj kar je nemogoče predstaviti, kar uhaja logiki predstave o liberalnem predstavništvu in civilne družbe? To je resen konceptualen, teoretski, sistemski, političen, ne personalen problem. Temu se bo treba resno posvetiti v posebni oddaji: Ni še gotovo!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness