Britanci brez vzhodnonemške izkušnje

Oddaja
5. 11. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Britanska konservativna vlada je na predlog ministrice za notranje zadeve Therese May predstavila zakon o pristojnostih preiskovalnih služb, Invesitgatory Powers Bill. Ta ureja dve področji, prvo so prisluškovanje, nadzorovanje, preiskave in drugi elementi predkazenskega postopka. Drugo pa zbiranje podatkov o telekomunikacijah. Več James Baker iz organizacije NO2ID.

Izjava

Bolj problematično pa je drugo, večje področje urejanja.

Izjava

Če povzamemo; najbolj problematične torej niso tiste določbe, ki odrejajo, da lahko do podatkov dostopajo le britanske obveščevalne službe, temveč tudi bolj lokalne, z nacionalno varnostjo manj obremenjene službe. Vse to brez sodnega nadzora.

S predlogom se bo najprej ukvarjal parlamentarni odbor, dokončno sprejetje pa se pričakuje v začetku prihajajočega leta. Kako se do predloga opredeljujejo posamezne parlamentarne stranke, pove Cedric Knight iz organizacije Green Net.

Izjava

Kaj pa tisti, ki so predstavnike ljudstva izbrali? Baker.

Izjava

Predlog zakona kot aktivne izvrševalce novih pravil predvideva ponudnike telekomunikacijkih storitev, ki morajo podatke o svojih uporabnikih zadrževati do 12 mesecev. Stališča korporacij poda Cedric Knight.

Izjava

V širši kontekst zbiranja informacij o državljanih za kobajagi varnostne, v resnici pa nadzorovalne ali komercialne, namene predlagani zakon postavi James Baker.

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness