Izselitev izkoriščenih delavcev v Sežani

Aktualno-politična novica
22. 1. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Delavci podjetja Gratim d.o.o., so bili danes s strani sodnega izvedenca obvščeni, da se morajo s 30. januarjem 2013 izseliti iz bivalnih prostorov na Partizanski ulici 63 v Sežani. V želji po razumevanju celotne slike smo kontaktirali skupino Hypo Alpe Adria, ki  nam je posredovala uradno izjavo. Obrnili smo se še na predstavnika delavcev, Beganovič Huseina in aktivistko iz organizacije Nevidni delavci sveta, Romano Kavčič.

Oddaja je na voljo v posnetku.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Po zadnjih informacijah s strani odvetnika od g. Huseina Beganovića, so v zadnjem poizkusu deložacije blokirali izvršbo. Sklep v zvezi s to zadevo do danes še ni pravnomočen, tako da g. Beganovića do takrat še ne morejo izseliti. Razen če bo izvršba postala pravnomočna do 30.1.2013.

Napotnice za BPP (brezplačno pravno pomoč) za sprožitev kazenske ovadbe zoper delodajalca, s strani delavcev Gratim d.o.o. v stečaju še ni bila oddana odvetniku.

Napotnico BPP delavci dvignejo na Okrožnem sodišču v Kopru, oddelek za BPP, Ferrarska 9, 6000 Koper.

Napotnico morajo oddati nazaj odvetniku za sprožitev in zastopanje v kazenskem postopku. Prav tako velja za sprozitev blokiranja izvršbe o izselitvi iz bivalnih prostorov v Sežani za tiste delavce, ki tega še niso storili.

aktivistka
Romana Kavčič

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness