Klub K4 - in vendar se vrti

Oddaja
13. 6. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Spomin na zadnje spremembe v vodstvu Zavoda K6/4 je še kako svež, zato so danes toliko več pozornosti požele urbane govorice o odpustitvi dela oziroma celotne programske ekipe zavoda, ki oblikuje in udejanja tudi program kluba K4. Informacije smo najprej preverili pri Alešu Logarju, direktorju Zavoda K6/4, in izkazalo se je, da so resnične.

Tudi Katarina Košak je v pogovoru z nami potrdila, da konec tedna sporazumno odhaja z mesta predstavnice za odnose z javnostmi Zavoda K6/4. Ostalega dogajanja in odhodov svojih dosedanjih kolegov ni hotela komentirati oziroma je dejala, da o njih ni obveščena. Je pa zatrdila, da sama zapušča delovno mesto po sporazumnem dogovoru z vodstvom zavoda.

Podobno videnje dogodkov nam je v pogovoru podal tudi dosedanji programski vodja Zavoda K6/4 Milan Gregorn. Potrdil je, da tudi on odhaja iz zavoda, vendar bo uradno izjavo podal po izvedbi zastavljenega programa, predvidoma drugi teden. Je pa dejal, da do prenehanja njegovega udejstvovanja prihaja po prijateljskem, sporazumnem dogovoru z vodstvom zavoda oziroma njegovim direktorjem Alešem Logarjem. Njegova odločitev za odhod naj bi bila tudi posledica spoznanja, da v danih okoliščinah ne bo mogel izpeljati svoje zastavljene vizije delovanja kluba K4. Vsekakor pa zavrača formulacijo o odpustitvi, ki jo je sprva s svojim odgovorom na naše prvo vprašanje potrdil tudi Logar. V kasnejšem pogovoru je tudi Aleš Logar pojasnil, da pravzaprav res gre za sporazumno prekinitev sodelovanja z Gregornom in Košakovo, in da njuna odpustitev pravzaprav sploh ni mogoča, saj da nista zaposlena v zavodu. Njuno dosedanje delo je pohvalil, češ da sta delala po svojih najboljših močeh.

Glede na izraženo Logarjevo željo, da bi uredil odnose s sceno in naredil tisto, kar je najboljše za klub, zaradi česar bi rad ponovno stopil v normalen dialog s kolektivi, s katerimi bi se pogovarjal tudi o oblikovanju bodočega razpisa za programskega vodjo in bodoče programske vizije, smo se po odzive odpravili tudi v vrste ljudi, ki so bodisi v preteklosti bodisi tudi v sedanjosti sooblikovali program kluba K4: Miha Brodarič, pretekli programski vodja kluba K4, Jaka Golob, član kolektiva Don't Make New People in Uroš Veber, še eden v vrsti bivših programskih vodij Kluba K4.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Lepo, da so se tudi člani kolektiva Don't Make New People po sporu z novim vodstvom, gorečem protestu na klubski vstaji in bojkotu kluba tokrat za spremembo pripravljeni pogovarjati z novim vodstvom. Morda pa le ni vse izgubljeno.

+1
Better late than never... še bolje pa bi bilo, če bi g. Logar to dojel pred tisto grozno okroglo mizo s kruji, ki upam da ne bo zdaj zatonila v pozabo, če spet pride do normalizacije razmerij.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.