Maribor protestira proti bankirsko-politični eliti

Aktualno-politična novica
29. 10. 2012 - 17.00
 / OFFsajd

Dobra dva tedna pred napovedanimi sindikalnimi in študentskimi protesti v Ljubljani se je ljudstvo danes začelo zbirati v štajerski prestolnici. Mesto, ki je bilo nekoč lokomotiva slovenske industrije, sedaj pa je že dobri dve desetletji na stranskem razvojnem tiru se še predobro zaveda kako zgleda pomanjkanje delovnih mest in perspektive za mlado in staro. Pogovarjali smo se z enim od organizatorjev protesta - Darkotom Vöröšom, ki nas je seznanil s situacijo na terenu:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Protest je aktivno podprl tudi perspektiven in politično angažiran hiphoper - Darko Nikolovski:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Med konkretnimi zahtevami protestnikov se je pojavil predlog univerzalnega temeljnega dohodka, ki ga je predstavila sekcija Zofijinih Ljubimcev. Govorili smo z Brankom Gerličem:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Profesorja filozofije na Filozofski in Pedagoški fakulteti v Mariboru - Borisa Vezjaka pa smo prosili, da nam predstavi svoj pogled na vlogo Maribora in precedense, ki jih postavlja današnja manifestacija:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Prvi dve uri protesta proti bankirsko-politični eliti v Mariboru sta bili očitno zelo uspešni, s tem pa se protest še ni končal, saj bo po napovedih sodeč trajal vsaj še do sedme ure zvečer, nato pa se bo po upih sodelujočih prelil v serijo nadaljnjih protestov. Le vkup urbana gmajna torej!

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness