Markovec Pro Skater 2019

Oddaja
23. 9. 2019 - 17.00
 / OFFsajd

Zadnje poletne dni so na obali izkoristili najbolj, kot se da, in v soboto končno odprli mini rampo za skejtarje in kotalkarje ter BMX-erje na nekdanjem balinišču na Markovcu. Dogodek je potekal od 16. ure dalje pa vse do polnoči. Celoten event v organizaciji športnega društva Obala Riders je prenašal Neodvisni obalni radio.

Večino časa je bila rampa na voljo za free session, potekalo pa je tudi tekmovanje. Govori Jaka Miklavčič, BMX rider in špiker na  NOR-u.

Izjava

Slavnostno odprtje, ki se ga je udeležila kopica ljudi, bi moralo potekati že prej, a ga je zamaknil manjši požar, ki ga je na rampi podtaknil še neznani požigalec.

Izjava

Obnovo v vrednosti tisoč evrov so financirali lokalni donatorji in riderji sami. Zlata doba ridanja v Kopru je bila v prvem desetletju novega milenija, ko je skejtpark na Bonifiki redno privabljal veliko število riderjev iz celotne Slovenije in tujine. 

Izjava

Leta 2011 se je občina odločila odstraniti skejtpark na Bonifiki s hkratno obljubo, da bo v kratkem zgradila nadomestnega. Osem let pozneje tega parka še vedno ni, v vmesnem času pa je koprska mladina improvizirala in si lastnoročno zgradila rampe v zdaj že nekdanjem skvotu INDE.

Izjava

Od leta 2017 dalje so obalni riderji primorani obiskovati skejtparke drugod po Primorskem. 

Izjava

Poleg obstoječe ponudbe na slovenski obali se v Istri z najboljšim skejtparkom ponaša Pula. Markovška mini rampa je po besedah Miklavčiča samo začasna rešitev, v Kopru naj bi do naslednjega leta končno zgradili obljubljeni skejtpark. 

Izjava

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness