NACIONALNA GARDA DOMOLJUBOV

Oddaja
19. 1. 2016 - 17.00
 / OFFsajd

V trenutkih, ko se sončna stran podalpja muza in smehlja ob posnetku telefonskega pogovora premiera Cerarja z namišljenim hrvaškim kolegom Tihomirjem Oreškovićem, in z njim, nezavedajoč se, da gre za medijski nateg, kramlja v povsem neformalnem duhu, se opozicija z vso resnostjo loteva obrambe domovine. Preplašen zaradi bojda drastično poostrenih razmer, je strokovni svet SDS, v katerem mimogrede modruje tudi podpredsednik Nove Slovenije Aleš Hojs, predlagal ustanovitev Nacionalne garde. Božo Predalič, tudi član strokovnega sveta, od vlade pričakuje "takojšnjo pripravo ustrezne zakonodaje, ki bo omogočala organizirano vključevanje državljanov v strukture, ki lahko sodelujejo pri zagotavljanju javnega reda in miru ter varovanja premoženja." Nova vojaška enota, ki bi delovala v okviru Slovenske vojske, naj bi nadomestila vse dosedanje rezervne enote, v njo pa bi se lahko vključili prostovoljci oziroma, kot eksplicitno poudarjajo predlagatelji - domoljubi. Štela naj bi do 25.000 pripadnikov, oblikovana pa naj bi bila na pokrajinskih temeljih.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

A ni bila to nekoč že teritorialna obramba?

Ja, samo da je bila ta vezana na republiko, ne na stranko

A ni tudi "nacionalna garda" zamišljena podobno? Glede na opis predlagateljev. Kaj imajo sicer dejansko v mislih, pa je druga stvar.

Nujno se je potrebno zresniti urediti vsaj osnovne temelje obrambe. Če premislim je obvezno služenje vojske v stari JLA tudi koristno. Jaz osebno se, bil že "stara bajta" in so me vpoklicali v zadnjem možnem terminu. Po vrnitvi iz tamkajšnje "situacije" sem v slabem letu dokončal že skoraj zgubljen študij. Kasneje smo bili klicani na zbore in bili opremljeni za vojna stanja, hodili po bližnjih krajih s kompasom. Na koncu smo imeli brezhiben prevoz medicinskega bataljona in bi res lahko operiral v premeščeni bolnici. Prosluli general Mamula nas je pohvalil vendar smo bili zgleda predobri in so nas čez 14 dni klicali in smo morali oddati vso opremo.
Zakaj ta zgodba? Če je narod brez osnovnega znanja obrambe je tako kot da imaš vrata nezaklenjena. To sedaj ni primerno tudi za kak bivak v hribih!
Pristal bi na ponovno enoletno obvezno služenje vojske z pravičnim vojaškim drilom brez nedeljskega pranja mamic in razvajanja. Občasna obnova znanja. Ob tem ni pomembna tehnična oprema s Patrijami, najnovejšimi puškami, čeladami in drugo visokotehnološko šaro, ki kmalu postane zastarela ampak znanje in domoljubna zavest.
Partizani so orožje dobili na terenu in bili iz služenja vojske v stari Jugoslaviji usposobljeni za preživetje v naravi. Sedaj je vse pomehkuženo. Švica je nevtralna vendar ima urejeno obrambo.
Bližajo se težki časi in gorje premaganim. Vae victis že iz rimskih časov!

Nobenega nedeljskega pranja mamic. Se strinjam. Seveda naj se slovenskih mamic ne pere, temveč pošteno nabriše z domoljubnim arzenalom narodnozavednih spermijev! Naj sinov zarod nov iz njih bo strah sovražnikov! Pravi Slovenec naj bo izurjen za postavljanje bivaka, nezaspavši, temveč motrivši in ubranivši se slehernega sovraga na okopih domovine za bodečo in rezočo ograjo.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness