Nov lastnik nekdanje tovarne INDE z novim poskusom deložacije

Aktualno-politična novica
7. 6. 2017 - 17.00
 / OFFsajd

Na območju nekdanje tovarne INDE, kjer delujejo tudi uporabniki koprske Ustvarjalne platforme INDE, so se zvrstili delavci, ki so začeli zapirati vhod v tovarno in rušiti vratarsko hišico ob vhodu. Delavci so bili med drugim tudi iz vrst podjetja KMK Box d.o.o, ki je včeraj formalno prevzelo lastništvo dotičnega objekta. Spomnimo, da so bili prostori nekdanje tovarne INDE pred tem v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank. Od slednje so uporabniki platforme INDE pred časom dobili formalni poziv za izpraznitev prostorov, češ da je zaradi prisotnosti azbesta in drugih snovi nevarnost uporabe prostorov prevelika ter da je zato zadrževanje tam prepovedano. Nevarne snovi so večinoma v že od leta 2014 zaskvotanem in uporabljanem prostoru sicer počistili že uporabniki, ki so dodatno čiščenje pozdravili, ne pristajajo pa na umik iz objekta.

Po tem, ko so bili prostori nekdanje tovarne INDE včeraj dokončno prodani izolski družbi KMK Box, so danes na območje prišli prvi delavci. Potek dogajanja opiše Biba, podpornica INDE:

Izjava

Poleg direktorja družbe KMK Box, Valterja Krmaca, je solastnik prostorov kaskader Rok Cvetkov, ki namerava v eni izmed hal postaviti filmski studio. Nova lastnika in uporabniki platforme INDE so bili včeraj prisotni tudi na primopredaji območja. Kot nam je pojasnila sogovornica, sta lastnika glede območja v sporu.

Izjava

V preteklosti med Krmacom in uporabniki platforme INDE ni bilo konkretnih dogovorov, je pa Krmac do uporabnikov nastopal deklarativno odprto.

Izjava

A kot je že napovedal, namerava Krmac prostore v tem mesecu opremiti z varnostniki in varnostnimi kamerami, prav tako pa jih pred pričetkom prenove objekta ograditi. Do zaključka redakcije Krmac za dodatna pojasnila ni bil dosegljiv, je pa za Radio Koper glede platforme INDE povedal sledeče:

Izjava

Ustvarjalna platforma INDE ima sicer v manifestu, objavljenem na spletni strani, zapisano, da se zavoljo egalitarnega delovanja organizirajo skozi formo skupščin, kjer se tudi sprejema glavnina odločitev. Predstavnika torej nimajo, ker s formo delovanja nasprotujejo trendom individualizacije. Današnji offsajd zaključi Biba:

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Sramota za Slovensko zakonodajo...trenutno se zbira sama golazen ki proizvaja smeti igle droga itd...bil sem tam in me je sram da sem bil..vsi ki to podpirate ste gnoji...

Upam, da ti je odleglo po tem izlivu. Uživaj v lastnem!

predvsem vajinega več ne bi, hvala.

never even fuckin asked for it.

Is done

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.