PLAČNA ANOMALIJA POMOČNIKOV IN POMOČNIC VZGOJITELJEV

Aktualno-politična novica
20. 9. 2016 - 17.00
 / OFFsajd

Sindikalna konferenca predšolske vzgoje pri Sindikatu vzgoje, znanosti, izobraževanja in kulture, krajše Sviz, je prejšnji torek soglasno potrdila protest pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev za 29. September. Problem prenizkih plač pomočnic in pomočnikov vzgojiteljic že od leta 2009 ostaja nerešen. Pomočnice vzgojiteljic, ki za svoje delo prejemajo le okoli 600 evrov mesečne plače, ostaja podcenjeno in je kot tako v močnem kontrastu s plačo vzgojiteljic. Večletna pogajanja so se izkazala za neuspešna, med drugim pa so sledili še dodatni varčevalni ukrepi. Več o razlogih napovedi protesta pojasni generalni sekretar Sviza, Branimir Štrukelj:

Izjava

Kako so potekali poskusi rešitve položaja in kakšna je situacija vrednotenja dela pomočnic in pomočnikov vzgojiteljic komentira Bojan Hribar sekretar glavnega odbora sindikata delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije.

Izjava

Medtem ko so nekatere države v Evropski uniji tudi tekom gospodarske krize večji poudarek dajale izobraževalnemu sektorju, ta s strani slovenskih vlad ni bil deležen posebne pozornosti. Štrukelj:

Izjava

Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič deklarativno prepoznava situacijo pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev, poglavitni problem pa je…

Izjava

O tem kako potekajo splošna pogajanja med vlado in sindikati današnji offsajd zakjuči Štrukelj:

Izjava

 

Offsajd sta pripravila vajenec Žiga in Tit.

 

*Vir slike: delo.si

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness