Prostorsko lomastenje ŠOU v Ljubljani

Aktualno-politična novica
23. 4. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani se obeta temeljito prestrukturiranje. Na včerajšnji redni seji predsedstva ŠOU v Ljubljani so soglasno sprejeli naslednje sklepe:
- selitev poslovnih prostorov in poslovnega naslova ŠOU v Ljubljani s Kersnikove 4 na Vojkovo 68 v Ljubljani,
- selitev stalnih dejavnosti Šouvizije in Tribune iz sedanjih prostorov v prostore na sedežu Radia Študent,
- priprava načrtov in finančne konstrukcije preureditve sedanjih prostorov Kavarne Metropol v prostore, ki bodo v funkciji restavracije na istem naslovu v kleti in pritličju objekta na Kersnikovi 6 v Ljubljani (predvidena investicijska sredstva znašajo 300.000 EUR),
- priprava načrtov in finančne konstrukcije preureditve sedanjih pisarniških prostorov ŠOU v Ljubljani na Kersnikovi 4 in 6 v prostore, ki bodo zadostovali nočitvenim in spremljevalnim kapacitetam bodočega Hotela K4, ki bo v upravljanju Zavoda ŠOUHostel (predvidena investicijska sredstva znašajo 490.000 EUR).

Večina deležnikov s sprejetjem sklepov ni bila seznanjena.

V OFFsajdu prisluhnite izjavam direktorja ŠOU v Ljubljani Andreja Klasinca, predsednika Študentskega zbora Borisa Cesarja, urednika Tribune Jurija Smrketa, odgovornega urednika Radia Študent Bojana Anđelkovića in programskega vodje Galerije Kapelica Jurija Krpana.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Novi prostori Kiberpipe so 3x manjsi kot trenutni in hkrati neprimerni za predavanja, katera se izvajajo na dnevni ravni.

"...tudi bi vas svetoval: to ste zdaj posneli, to je, naredite zdaj to čisto lepo, normalno zadevo, objavo...“ Andrej Klasinc, direktor ŠOU (cca16 minuta)

Pa dej no, sej z vsem spoštovanjem do zavodov in dejavnosti ŠOU v Ljubljani...mislim, da dovolj dobro poznam splošno situacijo v hiši, da se da še kje kej stisnit. Če majo končno namen kej preuredit je samo pohvalno...logično pa je, da pri spremembah ni vsem vedno fajn...nekdo pride na slabše, nekdo na boljše...ampak mogoče pride nekdo na boljše ko je bil že dovolj cajta na slabšem...in obratno...

Kakorkoli, upam, da se boste nekako pomenli, ker luksuz v 21 stoletju res ni nujen.

Srečno!

Radio Študent nikoli ni imel nobenega luksuza. Če kdo ve, kaj je luksuz, je to g. Klasinc, ki ima 5250 evrov plače. Predlagam, da v sklopu sinergističnih varčevalnih ukrepov zmanjša svojo plačo na študentskih 800 evrov na mesec, potem se bomo pogovarjali naprej. Takšne ŠOU ne potrebujemo. V bistvu, ŠOU sploh ne potrebujemo. Predlagam ukinitev. Lp Mila

A se čmo spustit na področje plač na ŠOU? Ker tm je tudi dosti za povedat, ni pa direktor niti pod razno problem na vrhu seznama, z njegovo prej bruto navedeno plačo...ga ne branim, si jo pa vseeno delno zasluži (če mi kdo ne verjame, naj gre delat na njegovo mesto...sej je javni razpis...pa naj mi pole pove...) pravim samo, da je kar nekej študentov (ne zaposlenih direktorjev) ki dobiva mastne honorarje za prazen nič...ti pa so problem na vrhu seznama...

Mediji bi se morali malo zamisliti, pa ne mislim direkt na vas, ker ste verjetno še najbolj neodvisni v naši bogi Sloveniji in vas tudi zaradi tega spoštujem... Ne navajajo se pravi problem na ŠOU v Ljubljani ali ŠOU v MB ali na primorskem ali ŠKIS ali ŠOS itd. ampak žvečijo se ene in iste stvari, ene in iste t.i. afere, namesto da bi se dokopali do resnih problemov in te prikazale objektivno javnosti.

Ne gre mi tolko na živce ŠOU v Ljubljani, ker sem že marsičesa navajen, ampak način dela v politiki in medijih, tudi državni ravni.

S spoštovanjem.

Klasinc jasno pove, da ima RŠ 660 kvadratnih metrov prostorov za svoje delo. Halo?!? A se vam sanja koliko protorov imajo ostali komercialni radiji v Sloveniji pa lahko normalno delujejo. Na tem področju pa verjetno med radiji ni tolikšne razlike.

Mislim, da se 150 kvadratnih metrov RŠ ne bi smelo tako poznati, da ne bi mogli normalno delovati in slediti svoji viziji še naprej.

aljoša, res ne vem kaj ti da misliti, da ti veš 'več' kot ostali, kaj se dogaja...
če pa, potem pa skrajni čas, da kaj doprineseš k temu, da se zadeve popuca ane?

O Povezanih ki bi radi K4 in RŠ po svoje preuredili in spremenili povedo vse njihovi infantilni in bebavi statusi na njihovi FB strani. Včasih ne veš al to piše ena 15 letna bimba ali en hud troll. In taki odločajo o prihodnosti RŠa in K4. Bog nam pomagaj (pa ne verjamem vanj)

Pa se morda tebi sanja, koliko lastnega programa pripravi RŠ in koliko druge komercialne postaje? Inu, si res drzniš trditi, da ni razlike v raznovrstnosti, širini in ambicioznosti programa RŠ in programa Radia Ena/Center/Ekspres/etc? Imajo oni svojo založbo in svoje festivale? In tudi ne gre pozabiti, da abotnost programa komercialnih radiev slednje diskvalificira pri prijavljanju na bilokatere razpisi; RŠ je vsled 'radodarnosti' ŠOUa v to seveda primoran, pri čemer se prijave na razpise ne pišejo same. In tako dalje...

Ob tem je seveda treba dodati, da je cenena estetika in vsebinska plitkost ŠouVizije stvar, ki je povsem nekompatibilna s tem, kar predstavlja in za čimer stoji RŠ. Morda je sicer legitimno, da ŠOU financira tudi take projekte, je pa povsem nesprejemljivo, da se jih po pavšalni označbi 'šou mediji' kakorkoli združuje in povezuje. Kot rečeno, ni potrebno biti proti vsebinam šouvizije per se; a dejstvo je, da gre tu za podobno logiko, kot če bi dal Mariu Galuniču prostore v Moderno galerijo in bi ob tem gobcal o sinergijah.   

Mimogrede, kolega Merljak, očividno pri vsem skupaj ne gre za preurejanje z neko vizijo 'boljšega'. Žal odsotnost minimalne vsebinske elaboracije in artikulacije tega, kar zadnje mesece počne ŠOU, vzporedno z nastrojenostjo stranke Povezanih, kaže le eno. Drhal, ki ne razume pomena K4 in tudi ne RŠ, Metropola, Kiberpipe in umetnosti nasploh, se je lotila uničevanja vsega, kar stoji onkraj horizonta njihovega kulturnega idiotizma. 

Čemu? Ker pač lahko. 

To, kako klike, ki se polastijo vzvodov oblasti, z neznansko lahkoto in vulgarno logiko lomastijo po tem mikrouniverzumu kulturnih institucij, ki so v neki zgodovinski genezi nastale pod okriljem ŠOU, a so obenem skupno dobro, je depresivno.Človek bi se fuknil čez okno; pa ne zato, ker po naključju delam za RŠ, marveč zavoljo deprimirajoče plastičnosti prikaza logike silnic, ki strukturirajo naše življenjsko okolje tudi širše. 

 

 

anže, vzel si mi z jezika...

Niti slučajno si ne drznem rpiemrjati raznovrstnosti, širine in ambicioznosti programa RŠ in programa Radia Ena/Center/Ekspres/etc. Sploh ne, daleč od tega.

Vseeno pa menim, da bi bila lahko prostorska, ne pa sicer pravna, združitev omenjenih "ŠOU medijev" lahko koristna za vse.

Koristna, seveda, absolutno, se strinjam... tako kot tista avtocesta, ki nam jo je podaril g. Mussolini.

Kaj pa če bi v VAŠO hišo prišel nekdo in rekel: zdi se mi, da imate tukaj več prostorov, kot ga potrebujete, saj se lahko cela družina (mami, oči in sedem otročičev) stlači v eno majhno sobico... torej zahteva 160 kvadratnim metrov VAŠE "luksuzne" hiše za še dve družinici iz SVOJE hiše, ki bi jih rad izselil iz SVOJE zares luksuzne hiše, ker iz nje namerava narediti HOTEL! Hkrati pa govori o svojih številnih drugih hišah, v skupni kvadraturi 1.300 kvadratnih metrov, ki tičijo prazni ... vse to V INTERESU ŠTUDENTOV, prosim lepo! Thisi is not your home, mr. Klasic!

To je pa višek, dovolj nas je poslušalcev, ki bomo branili čast in
obstoj RŠ-a do konca. Ne se dat RŠ people, mi smo z vami!

Katastrofa. Jasno - bivši "zdraviliščar" oziroma direktor Term Ptuj Klasinc bi sedaj rad iz ŠOU napravil hotel, verjetno drugega ne zna in očitno tudi ne razume. Mogoče lahko v teh 660 kvadratov RŠ pripeljejo še kakšno savno.

Ne razumen zakaj je potrebno iz prostorov K6, ki bodo potencialno postali hostel in menza izseliti Tribuno in Šouvizijo (bolj šou kot vizija !!). Gre za neko zastarelo logiko, ko je treba vse popredalčkat. A ne bi šouviziji ustrezalo, da bi bila na dnevni bazi v stiku s študenti in "tujci"? Sprašujem se... In a ne bi bil za hostel to samo plus, reklama .., eden redkih poceni prenočišč z lastno televizijo. Še več, morda celo hostel s kultnim časopisom nad morda prav vašo izbrano sobo. Ja, radi bi služili, a so popolnoma brez idej. In, da bodo zavodi zaradi profitne dejavnosti na boljšem ... če bi šlo za to, bi se dalo iznajti elegantnejši način.

Kot novinarka sestrskega radia vam izražam vso podporo in v vas polagam upe, da se uspešno uprete požrešnemu in neutemeljenemu ravnanju ŠOU-a.

Joj, to so take ogabarije, da nimam besed. :(

Se strinjam da so to ogabne zadeve, ampak kar se mene tiče, je po eni strani kul da gredo šouvizionarji v isto stavbo kot RŠ-jevci, vsaj kolikor poznam profesionalnost ekipe tu in tam. Mladi novinarji na šouviziji se lahko od sosedov na rš marsicesa naučijo, začne bolj razmišljati o vrednotah ipd. in če se razvije kak konstruktiven dialog, v katerem se vsi zavedajo svojih slabih in dobrih lastnosti, ste skupaj lahko samo se močnejši.

Pohvalno napisano, sliši se dobro, brez sarkazma.

A ravno tukaj je tragičnost vsega tega. Povezani in njihova maloštevilčna banda so že od samega začetka uokvirila svoja prizadevanja kot all or nothing boj proti tistim, ki ne delijo svojih nazorov. Preberi na Facebooku, sledi govorjenju okrog padca K4... Debata o tem, da imamo drug od drugega marsikaj za se naučiti je shelved indefinitely; zdaj so samo še klike, naša in njihova, kultura vs. denar, in iz tako zastavljenega bojnega polja ne bo prišlo nič dobrega, oz. nič novega. Dolgo potem, ko bo izginil sleherni spomin na to bando, bo bad blood, ki so jo ustvarjali, še ostala... Alternativni tabor bo nonšalantno žalil tupe, blond obiskovalke Cirkusa in ŠOU mafijo s še večjo vnemo, RŠ pa bo po besedah maloštevilnih a očitno ne ravno nesposobnih "ekonomistov" in jim podobno mislečih pa le še bolj pogreznila v karikaturo zapohanega, sivolasega hipija.

In to mi je fucking grozno. Tukaj jaz vidim destruktivnost njihovega početja, ne v nekih zapiranjih in prenavljanjih.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness