Stanežiče z bolšjo pridobitvijo

Oddaja
16. 5. 2022 - 17.00
 / OFFsajd

fiera
Bolšjega sejma na Cesti dveh cesarjev več ne bo
 / 20. 12. 2021
Včeraj se je po nekajmesečni prekinitvi v Ljubljano vrnil bolšji sejem oziroma bolšjak. Potem ko je lani Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice prekinilo pogodbo, se z novo pogodbo, novim organizatorjem in nekaj logističnimi spremembami bolšjak ponovno oživlja na novi lokaciji. Sejem po novem poteka na parkirišču Park and ride v Stanežičah, kjer ima končno postajo mestni avtobus na liniji 1. Pred tem je sejem več let potekal na Cesti dveh cesarjev – zraven zdaj prav tako ukinjenega avtosejma. Občina je ob ukinitvi obeh tržnic, z rabljenimi rečmi in rabljenimi avtomobili, potrdila, da želi na lokacijo preseliti nekatere dejavnosti z drugih lokacij mesta, a tega, kaj naj bi to bilo, ni razkrila, prav tako ni komentirala namigovanj, da naj bi se širil sosednji poligon varne vožnje.  

Razlogov za spremembe natančno ne pozna niti prejšnji organizator Tomaž Grmovšek.

Izjava

S spremembo organizatorjev se manj ukvarja Jože, dolgoletni prodajalec na bolšjem sejmu. 

Izjava

Razloge za spremembo organizatorja sicer prodajalec Jože vidi predvsem v spremembi ekonomskega modela po osamosvojitvi.

Izjava

Grmovšek se čudi, da pogoj o prodaji z miz, ki ga je javno podjetje postavilo njim kot dosedanjim organizatorjem, na novem bolšjem sejmu ni upoštevan.

Izjava

Prejšnji organizator Grmovšek opozarja tudi na spremembo cen najema, ki bi lahko po njegovem škodovala prodajalcem.  Izjava Bolšji sejem od včeraj vodi nov organizator – Miroslav Bulog, bolj znan kot Miki, ki pravi, da ima pogodbo sklenjeno do konca leta. Razloži pogoje prodaje za prodajalce in spremembe za kupce, ki bodo po njegovem pozitivno vplivale na prodajo. Z udeležbo na prvem sejmu je sicer zadovoljen. Ocenjuje, da se ga je udeležilo približno 500 obiskovalcev.

Izjava

Vidik sprememb za prodajalce predstavi tudi prodajalec Jože, ki na logistične spremembe gleda nekoliko bolj kritično.

Izjava

Mikiju se višje cene ne zdijo problematične. Utemeljuje jih z vsesplošno inflacijo ter z brezplačno vstopnino za obiskovalce.Izjava Prodajalec Jože na spremembe gleda nekoliko bolj praktično. Prepričan je, da je največji problem vročina.

Izjava

Na prvi vtis se mu je zdela prejšnja ureditev bolj primerna in inkluzivna.

Izjava

Izkušeni prodajalec Jože poudari, da se mu je prej lokacija zdela bolje strateško umeščena, saj je omogočala veliko število obiskovalcev in posledično večjo prodajo.

Izjava

Novemu organizatorju sejma se zdi nova lokacija vseeno bolj primerna.

Izjava

Jože sicer pravi, da bi bilo najbolj idealno mesto prodaje v centru Ljubljane. To bi se mu zdelo primerno tudi v luči renomeja prestolnice, ki ga izpostavlja aktualna lokalna oblast, nad katero sicer negoduje.

Izjava

Mestna občina Ljubljana še vedno ni sporočila, kaj namerava storiti s površino, ki je po ukinitvi sejma rabljenih vozil in bolšjega sejma na Cesti dveh cesarjev ostala neuporabljena. Na naše klice pa se do zaključka redakcije v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice niso odzvali.

Izjava

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.