Tilos Radio

Oddaja
6. 2. 2014 - 17.00
 / OFFsajd

Finančne, politične in idejne prepreke, s katerimi se pravzaprav vse od ustanovitve, še posebej pa v zadnjem letu, sooča Radio Študent, so prispevale k vsaj nečemu dobremu - k preizpraševanju oblike in poslanstva radija. Mnenja in hotenja so različna tako med poslušalci, kakor tudi med samimi sodelavci radia. V teh debatah se na Radio Študent pogosto sklicuje kot na skupnostni radio, čeprav to vsaj zaenkrat še ni. Glede na nejasno prihodnost financiranja in ustanoviteljstva radija pa se lahko tudi to prav kmalu spremeni.

Jutri bo tako v Mariboru v sklopu praznovanja rojstnega dne Radia Marš potekala okrogla miza o skupnostnih medijih. Mi pa vam v današnjem OFFsajd-u v posluh ponujamo primer skupnostnega radia Tilos oziroma Prepovedano iz Budimpešte, ki je z oddajanjem začel kot neke vrste piratski radio takoj po spremembi političnega režima leta 1991. Z vami je Toth Szabi, dolgoletni sodelavec radia.

Opomba: Mogoče imate vtis, da se vrli Toth tekom intervjuja spreminja v zombija. Ni panike, gre samo za nehoteno tehnično transformacijo. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.