Trgovinske vojne

Oddaja
28. 5. 2020 - 17.00
 / OFFsajd

Poslanci državnega zbora so v prvem branju s 65 glasovi za in 12 proti potrdili predlog spremembe zakona o trgovini, ki bi trenutni začasen ukrep zaprtja trgovin ob nedeljah v času epidemije vpisal v veljavno zakonodajo. Izjeme bi lahko bile prodajalne, ki ne merijo več kot 200 kvadratnih metrov in se nahajajo na območju bencinskih servisov, letališč, železniških in avtobusnih postaj ter bolnišnic. 

Skupina poslancev Levice s prvopodpisanim Luko Mescem je 12. maja podala predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgovini, češ da so ljudje v času epidemije spoznali, da za nakupe ne potrebujejo nujno nedelje. Zakonodajni predlog je sledil že prej izrečeni pobudi iz Sindikata delavcev trgovine Slovenije. 
Kar je mogoče nekoliko presenetljivo, je to, da je predsednik vlade Janez Janša že pred tem na Twitterju izrazil naklonjenost napovedanemu predlogu. V vmesnem času pa se je Janša nekoliko ohladil do te ideje in zapisal, da tovrstnih odločitev ni primerno sprejemati brez predhodne obravnave v Ekonomsko-socialnem svetu, prav tako pa vlada na zadnji seji predlogu ni izrekla podpore. Kljub temu predlogu v trenutni obliki nasprotujeta le SMC in SNS, glede predloga pa si niso enotni poslanci DeSUS-a.
 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness