Zgodovino zgodovinarjem

Oddaja
24. 7. 2012 - 17.00
 / OFFsajd

Vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije, Jani Möderndorfer, je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje glede pobude, ki jo je v Državni zbor naslovila Komisija Vlade republike Slovenije za izvajanje Zakona o popravi krivic. Naslov vprašanja se glasi „Ponovni poskus ustvarjanja ideološkega razkola?“, pri čemer Möderndorfer vlado sprašuje, citiramo:“ Ali gre za uradno pobudo vlade oziroma ali se z njo, glede na to, da gre za komisijo vlade, ki je naslovljena na državni zbor in opremljena z dopisno glavo Vlade Republike Slovenije, Vlada z njo strinja oziroma jo podpira?“.

 

Omenjena komisija je v svoji pobudi, ki jo je državni zbor prejel 9. julija 2012, med drugim poziva k sprejetju Resolucije o evropskem spominu in vesti, ki jo je sprejel Evropski parlament leta 2009. Komisija med drugim tudi poziva, da bi v Sloveniji obeležili 23. avgust kot evropski dan spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov, da se analizira zakonodaja in izvajanje zakonodaje, da bi se izločili vsi ostanki totalitarne miselnosti, da se počasti upornike proti komunizmu in borce za suverenost Slovenije, da se dopolni učne načrte z vsebinami o polpretekli zgodovini, razlike med demokracijo in totalitarizmom.

 

Pogovarjali smo se z Janijem Möderndorferjem iz Pozitivne Slovenije, Rihardom Braniseljem iz Državljanske liste in Majdo Pučnik Rudl, predsednico Komisije Vlade Republike Slovenije za izvajanje Zakona o popravi krivic.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Predlagam, da že enkat postavimo spomenike v beli barvi in jih začnemo častiti, ter da ukinemo vse rdeče simbile...

To bo prav gotovo pripomoglo k dvigu DBP in k boljšemu življenju v naši deželici.

Slovenčki bi potem končno lahko zadihali s polnimi pljuči Na našo neslavno preteklost je potrebno pozabiti in se je sramovati...ali ne ???

Zatajiti je potrebno vso zgodovino od FRANCA jOŽEFA naprej. Rdeče spomine zabiti v sod in se jih sramovati - sramovati se Tita , naše revolucije, naše jugoslavije , naše mladosti, naših korenin, naših dedov in babic, ki so beli ali rdeči pomrli v mislih na boljši jutri.

Dajte, budale že enkrat nehajte s tem sranjem, ali nimate pametnejšega dela. Koliko ljudi danes v naši državi že hodi po hrano na rdeč križ ..to je sedaj vprašanje..... biti ali ne biti sit, biti ali ne biti pod streho....

Rdeči so že zdavnaj pomrli ..ali vas morda hodijo od mrtvih plašit na vladne komisije?

Vladne komisije - dajte ljudstvu služb in kruha -kruh je lahko črn ali bel, pa še malo rdeče salame nam dajte vmes.....--to je vaše področje dela.
Nehajte spet deliti ta dva miljončka Slovenčkov na bele, rdeče, oranžne, črne . ali še niste dojeli, da nam je glede barv vseeno ..rešujte probleme tam kjer so in se ne ukvarjajte z okostnjaki .......

V upanju, da vas bo srečalka zdrava pamet vas prav lepo pozdravljam.

Livija

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.