Ali se vrača inflacija?

Oddaja

Gotovo ste opazili, da je v zadnjem letu marsikaj postalo dražje. Bencin, kava, ogrevanje, stanovanja. Kaj šele, če ste hoteli najeti bagrista za izkop gradbene jame! Inflacije smo se v tem času odvadili. Pri nas je že deset let velika težava prenizka inflacija. Ali se vrača? V današnji oddaji govorimo o tem, zakaj nekaterih izdelkov, kot so grafične kartice in avtomobili, ni mogoče vedno dobiti in zakaj so nekatere stvari dražje. Nato o tem, kaj to pomeni v zgodovinski perspektivi. Na koncu pa še o tem, kaj naj bi inflacija merila in kako se to razlikuje od tega, kar v resnici meri, ter zakaj je inflacija tako nevralgična točka politične ekonomije.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ej, zakaj sta vidva taka kravatarja? Zakaj moramo poslušat oddajo, katere napovednik vsebuje besedno zvezo “težava je prenizka inflacija”!? A ste vi novinarji ali neki finančni analitiki?

analitika financ lahko marsikaj pove o družbi in svetu v katerem živimo, tako da tudi to sodi v delo novinarjev, in bi se o teh rečeh mogl samo še bolj govorit. v bistvu top oddaja, ker težko dobit neke spodobne in navadnemu človeku razumljive informacije o tem, kako svet financ sploh funkcionira, tko da le tako naprej!

Realpolitik, poslusaj drug del oddaje....

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.