SAMOORGANIZIRANA GIBANJA PROSILCEV ZA AZIL V NEMČIJI

Oddaja
16. 7. 2014 - 20.00

V Nemčiji so že dve leti vidne akcije prosilk in prosilcev za azil, ki so se po letu 2012 samoorganizirali in iz različnih koncev države odpravili proti Berlinu, kjer se aktivno zavzemajo za spremembo diskriminatorne protiimigracijske zakonodaje. Tri zahteve so jasne: zaprtje centrov za tujce, stop deportacijam in svobodo gibanja. Dovolj pa imajo tudi drugih vladnih in nevladnih organizacij, ki naj bi imele dovolj pojma o njihovem življenju, da kozmetično popravljajo zakone. Akcije, ki že potekajo dve leti so dokazale, da s samoorganizacijo in neuničljivim pogumom lahko dosežejo uspešen političen boj.

V oddaji smo se pogovarjali z Mohammedom in Patrickom, prosilcema za azil in aktivistoma, Rexom, koordinatorjem foruma Voice of the Refugee in Berndom Mesivičem, podpredsednikom organizacije Pro-Asyl.

http://asylstrikeberlin.wordpress.com/category/all-languages/english/http://jayromeaufdeutsch.wordpress.com/2014/07/12/welcome-back-o-platz/http://www.w2eu.info/germany.en/articles/germany-contacts.en.html 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.