Klubski maraton 2015

18. September 2015 / 12.00 - 6. November 2015 / 12.00

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

 

Na že 15. zaporednem Klubskem maratonu je žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izmed XX  prispelih prijav na natečaj Klubski maraton 2016 izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki so se v letu 2015 udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.

 

Klubski maratonci 2015:

- MeduzaleM (nepredvidljiva metalodelična župa s Primorske)

- Muzikačaka (dama iz Haloz in njena glasbena izpoved)

- Haiku Garden (ljubljanski shoegazerski četverec za poroke)

- persons from porlock (garažna psihedelija je nova zapoved v prestolnici)

- nevemnevem (konstrukt besede in zvoka od vsepovsod)

- HAY (zasanjani zasavski lo-fi mulci iz distorzirane garaže)

 

Turneja Klubski maraton 2015, ki traja od sredine septembra do prvega petka v novembru, maratonce popelje po klubovju širom Slovenije in se zaključi na velikem finalu v Ljubljani -1 Menza pri koritu. Tekom projekta se maratonci preizkusijo tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb v radijskem studiu posname po dve skladbi za tradicionalno kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2015, ki izide v digitalni obliki in na CD-ju.