Beepblip

Človek je lahko izgubljen, lahko pa tudi najden. Ni važno, Ž ali M. A tudi, ko je najden, to ni najdenje, je prehajanje, je nastajanje in postajanje. Človek je lahko tudi moten ali pa ga motijo. Lahko gleda in občuduje ali pa participira in nadgrajuje. Človek lahko. In Ida Hiršenfelder je človek, ki noče najti, a vedno išče kot - čarovnica zvoka, kot umetnica kablov, kot skrbnica nedokončanosti in kot znanstvenica aluzij in gojiteljica zgodb. In ker en sam človek ne zmore vsega (ali pač), je tu še Beepblip.

Idina zvočna vračka. Tista, ki postaja preko kablov. To je svojevrstno zvočno manipuliranje, za katerega bi lahko dejali, da je lahko folk, lahko je noise, lahko so krila ali kraki, lahko je performans ali plošča, izdana za Kamizdat, lahko je eksperiment ali pa magija, ta pa je lahko malo elektro, malo pa tudi akusto.

Več info na https://beepblip.org/

Celoten posnetek koncerta najdete na https://radiostudent.si/glasba/afterparty/beepblip 

Posamezne komade (Gravitons, Chromodynamics, Hedrons, Interactions) pa najdete na YouTube playlisti https://www.youtube.com/playlist?list=PLoMK-mIEi8qTvKxIOpsgNrLQyM1NRfv_B

Na ogled in posluh!

 

Povezan prispevek: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness