16. redna seja ŠOU

Oddaja
8. 12. 2017 - 14.00

Ta torek je v Študentskem kampusu v Ljubljani potekalo tekmovanje v kuhanju najbrž najbolj priljubljene pijače tega obdobja - kuhanega vina. Vendar to ni bila edina specialiteta, saj je bil na meniju tudi en in edini Oto Pestner, ki je prišel zapet nekaj zimzelenih. Ob takšnih zadevah se zdi nekaj takega, kot je sprejemanje proračuna ŠOU za leto 2018, obrobno. A vseeno se bomo v današnjem ŠOUvizorju posvetili slednjemu in na silo odrinili stran lučke, kuhano vino in vsem tako ljubega Ota.

Podarimo, ko je že čas obdarjanja in podarjanja, besedo predsedniku ŠOU, Klemnu Peranu, ki pred glasovanjem predstavi spremembe v končni različici proračuna za 2018:

Izjava

K besedi se je javila še poslanka Sara Ugrin:

Izjava

In Marike Grubar:

Izjava

Ter končni odgovor Perana:

Izjava

Debata ni sledila, prešli smo neposredno na glasovanje za sprejem proračuna. Nato pa se je zavleklo. Poslancev ni bilo ravno dosti, zato je moral predsednik zbora začeti urno listati po statutu in loviti sklepčnost. Na koncu je bil proračun za las oziroma za en glas le sprejet. Radio Študent torej dobi 152.000 evrov + 20.000 evrov za investicijo v novo opremo.

Na proračun je ob spremljavi Ota in v objemu božičnih lučk s kuhanim vinom nazdravil Tine.

Napotila

Predračun lahko v celoti preberete v  datoteki PDF. V eni izmed prejšnjih oddaj smo spremljali tudi prvo branje proračuna ŠOU v Ljubljani za leto 2018.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Bele, a se ti zajebavaš? Zadnja dva šouvizorja sta kaj? poslanci govorijo namesto tebe. Vsaj kakšen komentar, analiza, karkoli???????
In to urednik univerzitetne redakcije. slabo

Šlo se je za sprejemanje proračuna, zato sem dal besedo poslancem, zraven pa še priložil tako 1. različico proračuna kot zdaj še 2. (bo objavljena v prispevku zdajle) Zato se mi je zdelo pač na mestu, če se že gremo transparentnost da študentke in študenti slišijo in vidijo (črno na belem) kam gre keš. Zanalašč sem se vzdržal komentiranja in se odločil za takšno formo. Analiza in debata o tem BO, ampak ločeno od tega prispevka, za katerega sem hotel da je pač neobremenjena "reportaža" s seje in točen prikaz kam gre denar. 

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness