28. 5. 2021 – 18.00

Povzetek 8. redne seje študentskega zbora ŠOU

Audio file

Audio file
26. 4. 2021 – 18.00
Imenovanje volilne komisije, finančno poročilo za leto 2020 in poročilo predsedstva

Včeraj se je odvila 8. redna seja Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani. Na njej so najprej potekale ponovne volitve članov Volilne komisije ŠOU, v katero mora Študentski zbor imenovati tri kandidate. Na prejšnji seji sta bila namreč izvoljena zgolj dva izmed petih predlaganih članov, Tim Gaberšek in Gorazd Levičnik. Levičnik je sicer tudi član študentskega sveta Zdravstvene fakultete in vsaj socialno povezan s študentsko skupino Povezani, ki ima trenutno mandat v ŠOZF. Včeraj je bila kot edina kandidatka izvoljena še zadnja izmed treh članov volilne komisije, ki jih imenuje študentski zbor, Sindi Mauko. Pri Mauko je povezava s študentsko skupino Modro za študente malo bolj neposredna, saj je bila v prejšnjem mandatnem obdobju kot članica liste Panda izvoljena v upravni odbor Študentske organizacije Pravne fakultete oziroma ŠOPF.

27. 5. 2021 – 19.00
Razprodaja nepremičnin, poročila in imenovanje volilne komisije

Sledile so volitve v Nadzorno komisijo ŠOS. Svoji kandidaturi sta predložila dva kandidata, Nina Bjelica, ki je od začetka leta 2018 do maja letos opravljala funkcijo predsednice Volilne komisije ŠOU, ter Beluar Nasufi, ki je do nedavnega opravljal funkcijo vodje Civilno-družbene iniciative ŠOU. Nasufi je član skupine Panda oziroma pravne veje Modro za študente in trenutno zaseda tudi mesto v študentskem svetu Pravne fakultete. Bjelica po drugi strani glede na aktivnosti na socialnih omrežjih sodeluje z drugo največjo poslansko skupino Povezani. Na to je opozorila Veronika Tržan, nova članica poslanskega kluba Zagon, ki je Bjelico vprašala, kako sodelovanja s poslanskimi skupinami vplivajo na nepristranskost članov nadzornih organov. Bjelica je odgovorila, da ni članica nobene skupine oziroma politične stranke v Sloveniji.

Primož Božjak, poslanec novonastalega kluba Konstruktivni, je Bjelico vprašal tudi, kako pojasnjuje svoj pravno sporni podaljšani mandat predsednice volilne komisije. Bjelica je povedala, da je po preteku mandata takratnega predsednika študentskega zbora Ajasa Midžana, ki je bil pristojen za razpis volitev za člane volilne komisije, večkrat pozvala, naj to stori, a od njega ni prejela odgovora.

Izjava

Oba kandidata sta bila izvoljena v Nadzorno komisijo ŠOS, Nasufi s 33 glasovi za in 5 proti, Bjelica pa z 31 glasovi za in 7 proti.

Premešanju funkcij na položajih v študentski organizaciji so sledila poročila predsedstva ŠOU. Erik Sever, poslanec kluba Zagon, je pod to točko dnevnega reda izpostavil, da poročilo vodje Resorja za socialo in zdravstvo Roka Medveda omenja zgolj skupen znesek, porabljen za izvedbo projektov, v poročilu vodje Resorja za študijsko problematiko Blaža Plazarja pa manjka kakršenkoli prikaz porabe sredstev. Plazar se je opravičil za napako in pojasnil, da je bilo za vsak posamezen projekt porabljenih med približno 200 do 250 evrov. Medved porabe stroškov na ravni posameznih projektov ni obrazložil.

Izjava

Pod točko poslanske pobude in vprašanja je poslanka kluba Zagon Sarah Tkalec najprej vprašala, ali bi ji predsednik ŠOU Klemen Petek lahko povedal, kje oziroma pri kom se nahajajo določene stvari, kupljene v okviru postavke za amortizacijo za leto 2020, in sicer dva iPhona 8 gold in grey, PlayStation 4 in nekaj iger Fifa. Petek je odgovoril, da tega ne ve, saj je predsednik študentske organizacije, ne pa kriminalist.

Audio file
21. 5. 2021 – 18.00
Začetek postopka prodaje nepremičnin ŠOU na Kersnikovi 4 in 6 ter na Vojkovi 63

Kot smo že poročali, je ŠOU v Ljubljani pred kratkim začel z nezavezujočim zbiranjem ponudb za nakup nepremičnin na Kersnikovi 4 in 6 ter na Vojkovi 63. Tkalec je na predsednika ŠOU tako naslovila tudi nekaj vprašanj v zvezi z nepremičninami ŠOU, najprej glede prostorov, ki jih ima ŠOU v lasti na Vojkovi 63.

Izjava

Sledilo je še nekaj vprašanj v zvezi z nameravano prodajo nepremičnin in samim postopkom začetka nezavezujočega zbiranja ponudb.

Izjava

Petek je odgovoril na nekaj vprašanj, za ostala pa je obljubil pisni odgovor.

Izjava

Audio file
3. 3. 2021 – 18.00
Stalna dejavnost ŠOU v Ljubljani ali pač?

Poslanca kluba Zagon Anamarija Agnič in Erik Sever sta na koncu seje opozorila še na nekatere nepravilnosti v zvezi z delovanjem stalne dejavnosti ŠOU Civilno-družbena iniciativa. Poleg številnih pogostitev in nakupov alkoholnih pijač v okviru postavke za to stalno dejavnost je Sever izpostavil tudi povezanost CDI s Študentsko organizacijo Pravne fakultete oziroma s skupino Panda.

Izjava

Petek je prosil, naj tudi ta vprašanja nanj naslovijo še pisno, ter dodal, da bo zadeve, če so sporne, komentiral, nadziral in sankcioniral odgovorne osebe.

Institucije

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj