Dobra volja je najbolja 15

Oddaja
21. 9. 2016 - 14.00

Prava politična organizacija skrbi za svoje člane od rojstva do smrti, česar se očitno zavedajo tudi pri britanskih laburistih, natančneje v gibanju Momentum, ki se je vzpostavilo kot parastrankarska podporna organizacija Jeremyja Corbyna. V sklopu festivala The World Transformed, ki bo ob strankarski konferenci potekal naslednji teden v Liverpoolu, bo gibanje prvič predstavilo tudi svojo otroško vejo, Momentum Kids. Po besedah ustanoviteljic in vodij otroškega krila stranke Jessie Hoskin in Natashe Josette pa namen slednjega ni indoktrinacija otrok, temveč podpora staršem, predvsem samohranilkam, vključenim v gibanje Momentum, ki se zaradi skrbi za otroke ne morejo posvetiti političnemu delovanju.

Platforma, katere cilj je narediti Momentum dostopnejši staršem, bo otrokom nudila obroke v zadružnih zajtrkovalnicah, popoldansko varstvo ter učenje osnov političnega organiziranja. O laburističnih domovih za upokojence in pogrebnih zavodih za zdaj še ni nič znanega.

 

Še pred začetkom novega akademskega leta se je v Zagrebu že otvorila sezona študentskega boja. Dekan tamkajšnjega Filofaksa Vlatko Previšić, ki je s sumljivimi metodami že lansko leto želel združiti svojo fakulteto s Katoliško-bogoslovnim faksom, ne odstopa od svojega načrta. O dogajanju v Zagrebu nam poroča Denis Gaščić, član medijske sekcije plenuma:

 

Izjava

 

O ozadju poizkusa rekatolizacije zagrebškega filofaksa smo na Radiu Študent poročali že pred meseci, za up-date-anje pa Denis priporoča sledenje naslednjim stranem:

 

Izjava
 

Možnost vpisa v šole je s septembrom izkoristilo tudi precej beguncev in prosilcev za azil, ki so v preteklem letu bolj ali manj načrtovano obtičali v Sloveniji. Osnovnošolska izobraževanja odraslih pri nas izvaja javni zavod Cene Štupar, o tem, kakšna izobraževanja in za koga jih prirejajo, pa govori direktor zavoda Bojan Hajdinjak:

 

Izjava

 

Ker sta za izobraževanje beguncev in prosilcev za azil zadolženi dve ministrstvi, se nekatere zakonske podlage spreminjajo počasi. Hajdinjaka smo vprašali, kako njihov zavod sodeluje z državnimi inštitucijami:

 

Izjava

 

Študentski obvestilik

 

Kekčevski pristop odločevalcev h ključnemu delu tako imenovane integracije beguncev v slovensko družbo bomo podrobneje analizirali in predstavili v prihodnjih dneh. V petek, 23. 9., se bo namreč na sedežu Ministrstva za izobraževanje odvil posvet o jezikovnem vključevanju priseljencev v vrtce in šole. Na posvet se lahko prek spletne strani ministrstva prijavite še danes, za vse opravičeno in neopravičeno odsotne pa bomo dogajanje predstavili tudi v Unikomplexu čez dober teden.
 

Prav tako v petek, 23. septembra, bo na Gospodarskem ministrstvu potekala mednarodna konferenca o programu Erasmus+. Migracije lepih in mladih Evropejcev bodo idealizirali evropski poslanec Milan Zver, komisar za izobraževanje, mladino in šport Tibor Navračič in ministrica Maja Makovec Brenčič.

Vriskal je Arne!

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness