Obveščevalnih 15

Oddaja
30. 8. 2021 - 16.00

Tokratne novice zaradi mešanice zadnjih vzdihljajev poletja in izpitnega obdobja omejujemo na nekaj obvestil.

 

ŠTUDENTSKI OBVESTILNIK

Zavod Študentska svetovalnica je objavil prvi poziv za 10 prostih mest za subvencionirano bivanje študentov v stiski v Študentski hiši SRCE. Ta se nahaja na Kersnikovi 4 v Ljubljani in je namenjena tistim študentkam ali študentom, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v socialni stiski.

Po navedbah svetovalnice so študentje in študentke nastanjeni v prenovljenih, svetlih in prostornih dvoposteljnih sobah, opremljenih z dvema posteljama, pisalnima mizama in omarama. Delijo si kuhinjo, dnevno sobo in kopalnico. Obdobje bivanja, ki ga bodo izbrani študentje in študentke lahko preživeli v Študentski hiši SRCE, bo obsegalo prvi študijski semester v prihajajočem študijskem letu, plačati pa bodo morali le stroške bivanja v višini 50 evrov na mesec. Plačila najemnine bodo oproščeni.

V Študentski hiši SRCE je na voljo 10 prostih mest: 8 mest v dvoposteljnih sobah ter 2 mesti v enoposteljnih sobah, žal pa ni dostopa za invalide. Poziv za prijavo in sam postopek prijave je dostopen na spletni strani Študentske svetovalnice. Poziv traja od dneva objave do zapolnitve mest.

Z vprašanji glede študentskega bivanja, štipendij, dela, študija in sorodnih zadev se lahko obrnete na elektronski naslov Študentske svetovalnice, info@svetovalnica.com.

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, razpisuje denarno pomoč, namenjeno študentskim družinam, s katero želijo reševati trenutne socialne stiske študentskih družin, pomagati študentskim družinam, ki so v težji socialni situaciji oz. so izpostavljene finančnim ali podobnim stiskam, in prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila tega poziva in so na njem izbrani, ter uresničevati socialno politiko ŠOU v Ljubljani.

Na razpisu je zagotovljenih sredstev v višini 4.000,00 €, višina pomoči študentu pa znaša 400 €. Pomoč se lahko dodeli samo prosilcem pod pogojem, da imajo status študenta na katerem koli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju. Vlogo je možno oddati najkasneje do vključno četrtka, 2. septembra, letos. Več informacij najdete na spletni strani Študentskega tolarja.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.