ŠTUDENTI BREZDOMCI

Oddaja
2. 10. 2015 - 14.00

Slavnostni začetek akademskega leta,ki se mu je letos pridružila še nič manj slavnostna otvoritev Kampusa na Pivovarniški ulici, je letos pokvarila novica, da zaenkrat še neznanemu številu ljubljanskih študentov grozi izguba študentske postelje. Med pripravo prispevka o vedno bolj akutni stanovanjski problematiki študentov v prestolnici smo poročali že v včerajšnjem Offsajdu, a študentski funkcionarji so bili bolj kot z reševanjem dotičnega problema zaposleni s proslavami. Danes se nam tako javlja minister za socialo in zdravstvo na ljubljanski študentski organizaciji Klemen Mesarec, ki pojasnjuje, kako daleč so pri pogajanjih z ministrstvom in študentskimi domovi:

 

Izjava

 

Val morebitnih deložacij seveda ni edini, ki pljuska po Sloveniji. V luči soočanja z največjo begunsko krizo v Evropi po drugi svetovni vojni, smo poklicali na ljubljanski Rdeči križ ter jih povprašali, kako so pripravljeni na množično izselitev študentov iz študentskih domov:

 

Izjava

 

Da pa ljubljanska in slovenska študentska organizacija upata na ugoden razplet težav gojencev študentskih domov, priča tudi dejstvo, da Rdeči križ o morebitni katastrofi še ni bil obveščen. Hkrati zatrjujejo, da ne držijo nekatere zlonamerne obtožbe, da skrbijo zamo za trume Muslimanov, ne pa tudi za Slovence.

 

Izjava

 

Prijazna uslužbenka Rdečega križa je, sicer zgrožena ob skorajšnji deložaciji, študentom ob koncu pogovora izrekla sledeče misli:

 

Izjava

 

Za dokončanje študija morate poskrbeti sami, ob težavah z zaposlitvijo pa brž na najbližji Karierni center Univerze v Ljubljani. Ali pa na Rdeči križ

 

Izjava

 

Brez statusa, diplome, službe in stanovanja je Arne.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.