Kaj pa duševno zdravje?

Oddaja
15. 11. 2019 - 14.00

Univerza v Ljubljani je prejšnji teden objavila novico, da na spletni strani UL sedaj deluje nova podstran Duševno zdravje, ki lahko z gradivi, priročniki in uporabnimi kontakti - primarno - koristi študentkam in študentom v stiski, v pomoč pa je tudi prijateljem in prijateljicam tistih, ki se soočajo z različnimi težavami.

Poročilo iz okrogle mize o duševnem zdravju doktorskih študentov
 / 15. 11. 2018

O vzpostavitvi podstrani, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, smo poročali že v sredinih novičkah, danes pa bomo v oddaji Kaj pa univerza slišali več govork in govorcev, ki so pomagali pri pripravi strani ali pa kakorkoli drugače delujejo na področju mentalnega zdravja mladih.

Maja Dizdarević, predstojnica organizacijske enote Kariernega centra Univerze v Ljubljani, opiše postopek in razloge za nastanek strani.

IZJAVA

Dizdarević podrobeje predstavi nastanek in vsebino tutorskega priročnika, ki je dostopen na podstrani.

IZJAVA

Dr. Robert Masten, zaposlen na oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, poda mnenje o novi podstrani.

IZJAVA

Meni, da stran ni dovolj za odpravljanje stisk študentk in študentov.

IZJAVA

učenje, duševno zdravje, nootropiki
 / 21. 6. 2018
Tudi Dr. Tomaž Vec, vodja psihosocialne svetovalnice na Pedagoški fakulteti, v kateri delujejo usposobljeni strokovnjaki in ki je namenjena študentkam in študentom Pedagoške fakultete in Fakultete za družbene vede, želi svetovalnico razširiti na raven Univerze.

IZJAVA

Meni, da so potrebe po širitvi nujne, in podrobneje predstavi idejo o novih svetovalnicah.

IZJAVA

Predstavi še delo s študentkami in študenti ter ponazori, s kakšnimi problemi se soočajo mladi, ki obiščejo psihosocialno svetovalnico.

IZJAVA

Poleg kriznih stisk, ki jih delijo študentke in študenti, veliko težav izhaja iz konkretnih študijskih dilem in dvomov, ki jih svetovalke in svetovalci lahko obvladujejo, usmerjajo in rešujejo.

IZJAVA

Ob dnevu preprečevanja samomora o problematiki samomorilnosti v Sloveniji
 / 10. 9. 2012
Na spletni strani Univerze v Ljubljani pa je po novem javno dostopen tudi webinar z naslovom »Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?«, ki sta ga v septembru izvedli sodelavki Inštituta Andrej Marušič. Psihologinja doktorica Tina Podlogar predstavi Inštitut.

IZJAVA

Podlogar podrobneje opiše delovanje in dejavnosti Inštituta, ki jih financirata Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Ministrstvo za zdravje.

IZJAVA

Opiše še idejo za webinar.

IZJAVA

Webinar in Inštitut Andrej Marušič s stališča Kariernega centra Univerze v Ljubljani predstavi Maja Dizdarević.

IZJAVA

(I)racionalno prehitevanje k smrti - različna pojmovanja samomora
 / 3. 3. 2016
Tudi Podlogar navede še nekaj statističnih podatkov o samomorih med mladimi.

IZJAVA

O tej pomembni temi bomo na Radiu še vsekakor govorili, vsem poslušalkam in poslušalcem pa svetujemo, da se v primeru duševne stiske obrnejo na prijateljice in prijatelje, po potrebi pa brez sramu pristopijo tudi do usposobljenih strokovnjakinj in strokovnjakov. Meglena in vlažna Ljubljana k boljšemu počutju pač ne pripomore … 

 

Za duševno zdravje sebe in drugih pa skrbi tudi Hana.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.